Два роки тюрми отримав за крадіжку ковбаси за 112 грн: як на Тернопільщині карали за крадіжку продуктів

Два роки тюрми отримав за крадіжку ковбаси за 112 грн: як на Тернопільщині карали за крадіжку продуктів

«20 хвилин» проаналізували вироки за грабежі і крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, які виносять суди на Тернопільщині. Кого відправляють за ґрати, а кому вдається відбутись умовниим терміном?

На два роки до тюрми відправив Теребовлянський райсуд чоловіка, який викрав із заправки у Теребовлі пачку ковбаси «Салямі Фінська». Збитків завдав компанії — на 112 грн.

Був голодним... 

У суді чоловік свою провину визнав. І зізнався, що поцупив ковбасу, бо дуже хотів їсти…

«20 хвилин» проаналізували вироки за грабежі і крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, які виносять суди на Тернопільщині. За обидва злочини обвинуваченим загрожує не один рік тюрми. Кого відправляють за ґрати, а кому вдається відбутись умовниим терміном?

Відео дня

Анатолій С. — уродженець Струсова, що на Теребовлянщині. У чоловіка вища освіта, але наразі він не працює. І вже в минулому мав проблеми із законом. Цього разу його звинуватили і засудили за крадіжку ковбаси.

12 квітня 2023 р. близько 14 години 20 хвилин Анатолій С. перебував у службовому приміщенні АЗС «ОККО» у Теребовлі. Коли працівниця везла на візку продукти, підбіг до неї та вихопив пачку ковбаси «Салямі Фінська», вартістю 112,20 гривень.

— Після відкритого заволодіння чужим майном, обвинувачений покинув місце вчинення правопорушення з викраденим майном та розпорядився ним на власний розсуд, чим спричинив матеріальну шкоду на загальну суму 112, 20 гривень, — йдеться в обвинувальному акті.

Чоловіка звинуватили за ч. 4 ст. 186 КК України, тобто відкритому викраденні чужого майна (грабіж), вчиненому повторно, в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав і пояснив причину: він був голодним, дуже хотів їсти. У вчиненому щиро розкаявся, відшкодував завдану ним шкоду, просив суворо не карати.

Позбавлення волі на строк два роки, — так вирішив Теребовлянський райсуд. У відбутий термін Анатолію зарахують час, який він вже провів у СІЗО — від 12 квітня 2023 року.

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117670016

 

Як карали за крадіжки продуктів

Це не перший вирок за крадіжку продуктів. Рік умовно отримав мешканець Збаражчини за те, що із крамниці «Сім 23», викрав дві упаковки вафлів і п’ять шоколадок, завдавши магазину майнової шкоди на загальну суму 339,41 гривень.

Від тюрми чоловіка врятувала угода зі слідством. Врешті за ч.4 ст.185 КК України — крадіжку, скоєну в умовах воєнного стану, він за вироком суду отримав п`ять років в’язниці, але тим же вироком суд засудив його до року умовно.

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117618678

До року випробувального терміну Бережанський районний суд засудив жінку, яку звинуватили у крадіжці із місцевої крамниці. Вона поцупила стрічку клейку «Армовану» вартістю 49 гривень 67 копійок, перець чорний мелений вагою 80 г і вартістю 36 гривень 65 копійок, а також ліхтар за 272 гривні 33 копійки. Загальна сума збитків — 358 гривень 65 копійок.

Жінку теж врятувала угода про визнання винуватості. Врешті вона у суді отримала п’ять років тюрми, тим же вироком, на підставі ст.75 КК України, її засудили до року умовно.

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117651268

За грабежі, скоєні в умовах воєнного стану, суди на Тернопільщині у квітні умовних термінів не призначали.

Як вже повідомляли «20 хвилин», до семи років тюрми засудили тернополянина, який напав на сусідку і бив її головою до стіни. Врешті відібрав сумку. Вирок чоловіку, якого звинуватили в грабежі, скоєному у час воєнного стану, проголосив 19 березня Тернопільський міськрайсуд. Здобиччю чоловіка тоді стали 426 грн. 4 коп. Потерпілу тоді забрала швидка, а поліція невдовзі знайшла підозрюваного

Головою до стіни бив сусідку, чоловік якої служить, і забрав гаманець із грішми

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/117735147

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 185. Крадіжка

4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Стаття 186. Грабіж

4. Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Андрій Андрій

    Якби вкрав 120  мільйонів.відпустили би під залогу в 12 міліонів
  • Андрій Чорний

    Nazar Gdansky Представники АЗС «ОККО» не захотіли примиритися ?
  • Андрій Чорний

    Новини Тернополя на 20 хвилин Викрадення на суму 112 грн. 20 коп. це адміністративний проступок, але проблема в тому, що грабіжник вчинив не крадіжку а грабіж, за який уже передбачено позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Nazar Gdansky Представники АЗС «ОККО» не захотіли примиритися ?
  • Андрій Чорний

    Новини Тернополя на 20 хвилин Викрадення на суму 112 грн. 20 коп. це адміністративний проступок, але проблема в тому, що грабіжник вчинив не крадіжку а грабіж/ за який уже передбачено позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Nazar Gdansky Представники АЗС «ОККО» не захотіли примиритися ?

keyboard_arrow_up