Влітку на фронті відсвяткував свої 50. Тернопільщина прощається з Ярославом Мидликом

Влітку на фронті відсвяткував свої 50. Тернопільщина прощається з Ярославом Мидликом
  • Він був доброю людиною і патріотом – не був байдужим до того, що ворог ступив на його рідну землю. І в перші дні мобілізації став на захист України.
  • Донедавна с. Града було одним з небагатьох, де не було жодного загиблого в російсько-українській війні. Тепер на цвинтарі у с. Града, вперше від 2014 року, ховають Героя війни.

На початку літа він відсвяткував свій півстолітній ювілей, а 21 вересня, у величне свято, загинув в боях за Херсонщину.

Кременеччина у скорботі та жалобі — в останню путь проводжають справжнього патріота і дуже добру людину Ярослава Мидлика.

Отримав поранення, несумісні із життям

— Сумна звістка надійшла в наш національний природний парк «Кременецькі гори». У боях з окупантами, захищаючи рідну землю, загинув наш співробітник, захисник, патріот Мидлик Ярослав Ростиславович, майстер з охорони природи Білокриницького ПНДВ, — повідомили у Національному природному парку «Кременецькі гори». — Щирі співчуття родині загиблого. Та схиляємо голови в глибокій скорботі. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій. Вічна пам’ять Герою!

Відео дня

Ярослав Ростиславович Мидлик народився 2 червня 1972 року у с. Града на Кременеччині. До збройних сил доєднався з перших днів оголошеної мобілізації. Був старшим солдатом ЗСУ. Загинув 21 вересня під час обстрілу з боку противника в районі Херсонської області, захищаючи нашу Батьківщину. Внаслідок ураження осколками отримав поранення, несумісні із життям.

У Героя залишились батько Ростислав Васильович, мама Галина Петрівна та молодший брат Валерій.

— Славік був дуже хорошою людиною, і ніколи не був байдужим до того, що коїться в Україні, — поділився староста с. Гаї Кременецької міської ради Олександр Ксьондзик. — У перші дні мобілізації пішов до військкомату, долучився до лав ЗСУ та став на захист рідної землі і нас із вами. Вічная йому пам’ять. Щиро співчуваємо рідним і поділяємо їхнє горе. Низький уклін батькам за такого сина. Герої не вмирають, доки ми пам’ятаємо про них!

Відповідальний, щирий і мужній

Ярослав Мидлик сам колись проводив військовий облік у громаді, згодом працював у Пенсійному фонді Кременця. Напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну трудився в лісовому господарстві. Відповідальний, щирий і мужній. Людина, в якої ніколи слова не розходились з ділами. Він був справжнім патріотом своєї рідної землі, кажуть всі, хто знав Ярослава.

Донедавна с. Града, звідки родом Герой і де він знайде місце останнього спочинку, було одним з небагатьох, де не було жодного загиблого в російсько-українській війні. Тепер на цвинтарі у с. Града, вперше від 2014 року, ховають Героя війни. Він покоїтиметься поруч з бабусею і дідусем. І на сільському цвинтарі замайорить жовто-синій стяг…

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, братові, родині, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (86)
  • Світлана Ткачук

    Вічна пам'ять Герою, глибоке співчуття рідним.
  • Светлана Буглак

    Вічна пам'ять Герою та низький уклін до землі. Щирі співчуття рідним та близьким.
  • Olga Kovalenko

    🕯️🙏
  • Оксана Молнар

    😢😢😢😢😢😢

keyboard_arrow_up