Партнер рубрики Події

ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати

ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати

Міноборони зробило нову заяву про повторні комісії для людей, які отримали ІІ та ІІІ групу інвалідності під час повномасштабної війни

В Україні не розраховують на мобілізацію великої кількості людей після введення обов'язкового проходження військово-лікарської комісії для тих, хто після початку повномасштабної війни здобули 2 та 3 групи інвалідності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що в Україні вже спостерігалися кричущі випадки з отриманням інвалідності в рамках корупційних схем. Але про корупційну складову можна буде говорити вже за підсумками процесу проходження ВЛК людьми, які отримали групи інвалідності після вторгнення росіян.

Відео дня

За словами Лазуткіна, якщо буде велика кількість людей, яким не підтвердили інвалідність, то на це звернуть увагу правоохоронці.

— Про те, що там величезний мобілізаційний потенціал, напевно, про це говорити не доводиться. Якийсь відсоток можна буде залучити до служби в Силах оборони, але, перш за все, мені здається, що треба мотивувати тих, хто готовий і тих, хто сумнівається, але розуміє потребу захищати Батьківщину, —  додав речник.

Що передувало

Нагадаємо, нещодавно Верховна рада ухвалила законопроект, згідно з яким військовозобов'язані, які отримали інвалідність ІІ та ІІІ групи з початку широкомасштабної війни, мають пройти повторну ВЛК для підтвердження стану здоров'я.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Підписаний президентом Володимиром Зеленським закон скасовує статус "обмежено придатний" для військової служби. Їм потрібно знову пройти комісію.

Громадяни, які мають статус «обмежено придатний» за станом здоров’я мають пройти військово-лікарську комісію протягом наступних дев'яти місяців.

Читайте також:

Уряд вніс зміни до правил перетину кордону студентами денної форми навчання

Кому з студентів дозволять виїжджати за кордон

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up