Партнер рубрики Події

Поїзди через Тернопільщину їхатимуть із великою затримкою. Обіцяють безоплатні автобусні шатли

Поїзди через Тернопільщину їхатимуть із великою затримкою. Обіцяють безоплатні автобусні шатли
  • Країна-агресорка в ніч з 12 на 13 травня атакувала Україну. У результаті ворожих обстрілів «Укрзалізниця» тимчасово обмежила рух у регіони п’яти потягів.
  • Журналістка «20 хвилин» дізналася, як змінився рух потягів через Тернопільщину..

За офіційною інформацією «Укрзалізниці», слід очікувати суттєвої затримки щонайменше п'ятьох рейсів, станом на 13 травня 07.00. Мова йде про такі потяги:

  • №38/36 Ужгород, Перемишль — Одеса;
  • №119 Запоріжжя — Львів;
  • №139 Київ — Кам'янець-Подільський;
  • 85/233 Покровськ, Дніпро — Львів;
  • №716 Перемишль — Київ.

З вищевказаного переліку через Тернопіль курсують три потяги, зокрема: «Ужгород, Перемишль — Одеса», «Запоріжжя — Львів» та «Перемишль — Київ».

Журналістка «20 хвилин» поспілкувалася з касиркою Тернопільського залізничного вокзалу і дізналася, чи є зміни у розкладі потягів. Тут кажуть, коли прибудуть потяги до Тернополя і чи прибудуть 13 травня взагалі – невідомо.

Відео дня

— Так, через нічну атаку на Хмельниччині потяги не будуть їхати звичним маршрутом. Через Хмельниччину до Тернополя проходять кілька потягів, зокрема «Запоріжжя — Львів». То коли він прибуде – я не можу сказати. Коли люди підходять, щоб купити квитки на ці потяги, я попереджаю, що є зміни у розкладі, і це точно затримка не на 20-30 хвилин, — каже касирка.

Тернополянка Любов, яку зустріли на вокзалі, мала їхати 13 травня на Хмельниччину, аби закупити новий товар для свого магазину. 

— У мене в касі запитали, чи терміново треба доїхати до Хмельниччини? Якщо так, то краще повернути квиток на потяг і купити квиток на автобус. З ними наче проблем немає, і я швидше доїду. Але поки не повертатиму його, може, потяг затримається на якісь кілька годин, — каже жінка.

Квитки можна здати. 

— Я кажу людям прямо, якщо вам треба 13 травня потрапити на Хмельниччину, то не чекайте потягів. Здавайте квитки і йдіть на автобус. Бо ні я, ні колеги з інших кас не можуть сказати, коли точно прибуде потяг, — додала касирка.

Проте, чи повертатимуть людям повну вартість квитка — касирка не сказала. Адже в цьому випадку пасажири здаватимуть квитки не через свої проблеми, а затримку потягів.

ОНОВЛЕНО 10.27 Команда «Укрзалізниці» повідомила, жодне сполучення не закриватимуть. Для всіх пасажирів «Укрзалізниця» разом із Хмельницькою військовою адміністрацією розробила рішення, як дістатися пунктів призначення. Вже запущено додаткові поїзди-шатли та автобуси для підвозу.

Також повідомили, на який час приблизно запізнюватимуться потяги. Ми розповідаємо про ті, що курсують через Тернопільщину.

  • №119 Запоріжжя — Львів +5 годин;
  • №85 Запоріжжя — Львів +5 годин;
  • №38/36 Ужгород, Перемишль — Одеса +12 годин;
  • №770 Тернопіль — Київ +6 годин;
  • №716 Перемишль — Київ +7 годин.

Пасажири, якщо ви прямуєте з Києва в напрямку Тернополя та Львова, то вам необхідно зробити пересадку на шатл Красне-Тернопіль-Чорний острів. Між Чорним островом та Хмельницьким очікуйте з 10.00 на безкоштовні автобусні шатли від вокзалу до вокзалу.

Пасажири, які хочуть дістатися з Вінниці до Тернопільщини, мають також новий маршрут. Вам доступні шатли до Козятина з пересадкою на будь-які рейси західного напрямку. Вони зараз прямують об'їзним шляхом саме через Козятин.

Щодо коштів, то команда «Укрзалізниці» запевняє, вартість квитків через пересадки не змінюється. А ось під час повернення квитків на потяг ви отримаєте повну компенсацію.

— Повернення невикористаних квитків зі 100% компенсацією можливе в будь-якій українській касі у претензійному порядку. Всі шатли є безкоштовними, як і посадка до альтернативних поїздів того ж напрямку, що вказаний у вашому квитку, в разі спізнення або неможливості прибути на свій рейс, — йдеться на сторінці «Укрзалізниці».

ОНОВЛЕНО 10.34 Автобусний «човниковий» рух між Хмельницьким і Чорним островом вже запустили. Додаткові залізничні шатли з Чорного острова до Тернополя:

  • 12.15 (Тернопіль о 14.30)
  • 14.00 (Тернопіль о 15.40)
  • 18.00 (Тернопіль о 19.40)

У зворотному напрямку: з Тернополя вирушатиме о 12.05, з Підволочиська о 13.00, а Чорного острова о 13.50.

Також Львів о 14.10, Красне о 15.10, Тернопіль о 16.20, Підволочиськ о 17.00, Чорний острів о 17.50.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up