Партнер рубрики Події

Внука, який народився в червні, бачив тільки на фото. Тернопільщина прощається з Василем Гайовим

Внука, який народився в червні, бачив тільки на фото. Тернопільщина прощається з Василем Гайовим
  • Василь разом із побратимами загинув 9 липня на Донеччині. У Бережанській громаді оголосили триденну жалобу, дводенну – у Саранчуківській, де зранку 14 липня Василя проведуть в останню путь.
  • Після того, як повернувся з армії, одружився із однокласницею Оксаною. Від 2002 року заробляли у Польщі гроші і будували своє сімейне гніздечко — власними силами. Василь — майстер на всі руки: сам будував, сам штукатурив, сам робив огорожу, сам клав бруківку.

Василь Гайовий був надзвичайною людиною, добрим чоловіком і батьком та люблячим дідусем, кажуть односельці. На онучат ще досить молодий чоловік був багатим: у грудні донька Василина подарувала йому внука Дениса, а коли Василь був на фронті, й Леся народила синочка Максимчика. Хлопчика, який з’явився на світ лишень 22 червня, дідусь бачив тільки на фото.

Кожен дзвінок з фронту до дружини — Василь питав про дітей і внуків. 9 липня чоловіка не стало…

Не можна передати весь біль і печаль

— Бережанщину сколихнула сумна звістка. Усім важко усвідомити, а ще важче сприйняти. Трагедія масштабна, загинули військовослужбовці: солдат Гайовий Василь Михайлович, молодший сержант Поливаний Андрій Васильович, солдат Грішаєв Юрій Володимирович, — повідомили у Першому відділі Тернопільського РТЦК та СП. — Словами не можна передати весь біль і печаль. Вічний спокій вашим душам. Вічна пам'ять!

Відео дня

У Бережанах оголосили триденну жалобу за своїми Героями-земляками. Дводенну жалобу, 12 і 13 липня, оголосили й у Саранчуківській громаді за 44-річним Василем Гайовим. Його проведуть в останню путь 14 липня об 11-тій у с. Вільховець.

— 9 липня жахлива війна на сході України забрала життя нашого воїна, жителя с. Вільховець, 44-річного Василя Гайового, — повідомили у громаді. — Солдат Гайовий Василь Михайлович, стрілець 2-го стрілецького відділення, 1-го стрілецького взводу, 6-ї стрілецької роти, 2-го стрілецького батальйону в/ч А 0998. Був призваний на військову службу під час мобілізації 9 березня 2022 року. В результаті смертельного поранення загинув під час несення служби.

Гайовий Василь Михайлович народився 12 червня 1978 р. в селі Вільховець Бережанського району. Виховувався в багатодітній сім'ї. Після закінчення Вільховецької восьмирічної школи здобув професію зварника у Поморянському ПТУ. Службу в армії проходив у 1996-1997 рр, а коли повернувся, через пів року одружився із однокласницею Оксаною Дудкою, розповіли у селі. Працював на заводі будматеріалів.

Молодшого внука бачив лиш на фото

— Виховали з дружиною двох донечок — Василину і Лесю, — розповіли односельці. — Від 2002 року заробляли у Польщі гроші і будували своє сімейне гніздечко — власними силами. Василь — майстер на всі руки: сам будував, сам штукатурив, сам робив огорожу, сам клав бруківку.

У 2020 та 2021 р. подружжя віддало обох доньок заміж. В грудні дочка Василина подарувала йому внука Дениса, якого дідусь дуже любив.

— Василя мобілізували на початку березня, а вже 22 червня дочка Леся народила йому внука Максима, якого він бачив тільки на фотографії, — розповіли у селі. —  Кожен дзвінок до дружини був про дітей і про внуків. Василь був хорошим сім'янином: добрим чоловіком, добрим батьком, люблячим дідусем. Завжди готовий прийти на допомогу всім. В скорботі вся родина, сусіди, все село.

Поховають Василя Гайового 14 липня об 11 у рідному с. Вільховець. 

Редакція щиро співчуває дружині, дітям й онукам, всій родині, односельцям та побратимам. Вічная пам'ять, шана і слава тобі, Герою... 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up