Партнер рубрики Події

«Вода знову «зацвіте»»: екологи пояснили, чому Тернопільський став "очистився"

«Вода знову «зацвіте»»: екологи пояснили, чому Тернопільський став "очистився"

Тернополяни помітили, що фактично за день вода в Тернопільському ставі з зелено-синього знову стала звичного кольору. З чим це пов'язано та чи може вода в Ставі знову змінити колір, цікавився журналіст «20 хвилин».

Жителі Тернополя припускають, що люди просто припинили викидати відходи у Тернопільський став, рибалки вважають, що синьо-зелені плями нікуди не ділися, а просто осіли на дно. Чи так це насправді, ми запитали в екологів.

«На якість води вплинула сукупність факторів»

Еколог Леонід Бицюра пояснив, що на стан Тернопільського ставу вплинули декілька факторів: очищення водойми, погодні умови, а також закінчення цвітіння синьо-зелених водоростей.

Відео дня

– Що стосується труби, яку ми хотіли забетонувати, адже імовірно саме звідти можуть надходити нечистоти у Став, то поки ми фіксуємо, що звідти нічого не тече, – каже пан Бицюра. – Ми контролюємо цю ділянку.

 

 

 

Також еколог розповів, що вже в понеділок, 20 липня, екологи презентують аналітику щодо стану води в Тернопільському ставі.

Вода у ставі знову «зацвіте»

Еколог Орест Сінгалевич зазначив, що цикл розвитку зелених водоростей закінчився. Це сталося так швидко, тому що на них вплинула висока температура, і це дозволило водоростям закінчити свій життєвий цикл.

– Їх рештки або змилися вниз за течією річки Серет, або осіли на дні Ставу, – пояснює пан Сінгалевич. – Осідання на дні – негативне явище, адже воно дозволяє водоростям і далі продовжувати свій життєвий цикл, тому, імовірно, що за наступного збільшення температури, вода у Ставі знову «зацвіте».

 

 

Еколог пояснив це тим, що синьо-зелені водорості можуть цвісти декілька разів на рік, а головною причиною їхнього цвітіння слугує підвищення температури.

Читайте також, Цвіте і неприємно пахне: у Тернопільському ставі змінився колір води. Чи безпечно там купатися?

А як вважаєте ви, що є причиною зміни кольору води у Тернопільському ставі та як з цим боротися. Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • AnonimT

    Бицюра Леонід Олексійович - економіст, юрист, громадський діяч. він не Еколог а  якийсь діяч якогось цирку, і скоріше всього ще одна особа яка хоча нажитися на проблемі з ставом)))
  • Vitalii Onyskiv

    «Еколог Леонід Бицюра»? Є галузь в якій бицюра не знається? Зранку він спец по кінотеатрах, в обід еколог, а ввечері спец з авіабудування?

    Рівень журналістики плачевний!

    Журналістське розслідування? Ні, не чули!

    Набагато легше написати статтю для відбілювання місцевої влади...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up