«Водна арена Тернопіль» - для всіх чи ні? Чи буде вільний доступ до нової родзинки міста

«Водна арена Тернопіль» - для всіх чи ні? Чи буде вільний доступ до нової родзинки міста

Будівництво «Водної арени» вже на завершальній стадії. Та й досі невідомо, чи буде вона доступною для всіх відвідувачів і чи буде до неї вільний вхід. Що про це думають органи місцевого самоврядування? Дізналися "20 хвилин".

Уже в жовтні «Водна арена» міста прийматиме чемпіонат світу з веслування. Сотні спортсменів спробують свої сили. 26-27 вересня арена вже пройшла перевірку змаганнями з веслування на байдарках та каное серед юнаків та дівчат.

Люди просять зробити вільний вхід на арену

На сайті з реєстрації місцевих петицій 22 вересня з'явилася ще одна. Її автор просить «розглянути можливість не закривати доступ і не забороняти вільний прохід на територію та перебування там людей».

Відео дня

У петиції також йдеться про те, що на «Водній арені» заплановано обмеження вільного доступу громадян на її територію в неробочий період.

88 підписів з 300 необхідних

У пресслужбі міської ради нам пояснили, що будівництво «Водної арени» ще триває і завершили тільки першу чергу будівництва. По завершенні робіт об'єкт передадуть у комунальну власність міської громади.

Так "Водна арена" виглядала у вересні

– На перспективу - планується, що на об'єкті передбачається облаштування спортивно-рекреаційних зон для активного відпочинку, зайняттям фізичною культури жителями, – повідомляє речниця міськради Мар'яна Зварич.

Арену відкриють для відвідувачів, але є нюанс

Про те, що «Водна арена» буде відкрита для відвідувачів повідомила і начальниця відділу взаємодії із засобами масової інформації облдержадміністрації Ганна Василенко.

– Обмеження будуть, коли відбуватимуться на арені змагання, – каже пані Василенко. – Аби спортсмени могли належним чином підготуватися. І звісно, відвідувачів впускатимуть до певної години, 18.00 або 20.00. Зараз на «Водній арені» прохід для відвідувачів також вільний. Ввечері навряд чи впускатимуть людей, адже це режимний спортивний об'єкт.

Начальник управління фізичної культури та спорту  Віталій Тріль розповів, що вхід сюди буде безкоштовним.

– На цьому об'єкті ще триває будівництво і дане питання поки до кінця не вирішено, – додав він. - Але вхід має бути безкоштовним.

А як вважаєте ви, чи потрібно дозволити вільний вхід до «Водної арени»? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ігор Буда

    так арена ж для зєлі будувалась, а не для його лохторату.
    от цар приїде, тоді й відкриють.
    може й обласний архів нарешті зроблять доступним.

    фі reply Ігор Буда

    арена ще будувалась за часів рошена сам гройсман був на інспеції і виділяв гроші

    Богдан Богданович reply фі

    Свої гроші ??
  • Марта Криченко

    Терентьев - известный коррупционер известного мэтра-учителя - Комарницкого. А этот, в свою очередь, еще со времен Черновецкого работал агитатором и раздавал гречку за голоса.

    https://glavnoe.akcenty.com.ua/61036-klichko-z-komarnickim-tyagnut-do-kijivradi-terentyeva-shchob-i-dali-rozkradati-byudzhet-bloger

  • Мах

    "режимний обєкт" - радянська термінологія. Вся користь для тернополян від тої водної арени це омжливість десь коло водин посидіти\погуляти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up