«Водна арена» за 68 мільйонів має запрацювати вже восени. Чи потрібна вона тернополянам? (ОПИТУВАННЯ)

«Водна арена» за 68 мільйонів має запрацювати вже восени. Чи потрібна вона тернополянам? (ОПИТУВАННЯ)
  • Будівництво «Водної арени» на Тернопільському ставі уже на завершальній стадії. Вона зможе стати новим «туристичним магнітом» області та міста, адже там проводитимуть всеукраїнські та міжнародні чемпіонати.
  • Як виглядає споруда зараз, скільки коштів на неї витратили та коли там зможуть займатися наші спортсмени, читайте у матеріалі.
  • А ви як думаєте - потрібна арена Тернополю? Пишіть у коментарях.

Комплекс споруд для веслувального каналу почали будувати у 2017 році неподалік села Біла. Попередньо планували, що роботи зможуть виконати у 2021-му році, однак «Водна арена «Тернопіль» буде готова вже цього року.

- До державної програми «Велике будівництво» входить і наша «Водна арена», - каже голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. – Уже цього року ми плануємо закінчити всі роботи. У вересні тут можна буде провести чемпіонат світу з греблі серед ветеранів. Роботи проводять в «турбо-режимі». Для області цей об’єкт стане одним з найвизначніших, адже він дає можливість «затягнути» туристів з інших міст та країн.

Відео дня

Скільки заплатили за комплекс?

Вартість комплексу з початку будівництва зросла на 6 млн. гривень. Спершу планували збудувати все за 62 млн. гривень. Наразі ж вартість об’єкту складає понад 68 млн. гривень.

Кошти на будівництво виділяє як державний, так і місцевий бюджет. Минулого року на будівництво витратили 25 223 535 грн. Цього року заплановано виділити для «Водної арени» 10 000 000 грн з Державного фонду регіонального розвитку та 6 950 712 з місцевого бюджету. Загалом майже 17 млн. гривень витратять на закінчення будівництва. Точну загальну суму ми зможемо дізнатися після закінчення всіх робіт. Як заявив Володимир Труш, будівництво мають закінчити до серпня. Однак чи встигне підрядник закінчити роботи – дізнаємось згодом.

 

Що вже зробили?

Основна частина робіт уже виконана. Берег гребного каналу вирівняли, встановили габіони для укріплення берегової лінії облаштували трибуни, суддівську вишку, спорудили приміщення, поклали бруківку біля приміщень.

Однак лишилось ще чимало робіт по благоустрою та облаштуванню території. Усередині приміщення ще не готові.

Після завершення будівництва «Водна арена» може стати домашньою ареною для тренування збірної України. У вересні, якщо це дозволить епідеміологічна ситуація, там проведуть чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное. На цю подію очікують близько тисячі учасників з різних країн світу. Хоча будівництво ще триває, взяти участь у змаганні вже погодили представники команд з Канади, Німеччини, Чехії, Польщі та Великої Британії.

А як вам «Водна арена»? Чи потрібна вона нашій області? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Mykhailo Ganchar

    Потрiбен аеропорт
  • Кутній Богдан

    потрібна а хто каже щоб красте напевно сам злодій бо знае як красти невже непріемно що у нас е така спортивна арена а побалакати у нас такіх багато бо що не робить рада то все погано краще в болоті і лайні для них
  • Vova Gora

    Раз воно є -значить комусь це треба
  • Ігор Чорнобай

    Молодці тернополяни!!! Розвиваєте нашу українську культуру, точніше, фізичну культуру, підіймаєте її на належний рівень (як би сказав, напевно, професор Богдан Шиян). А чому ж не застосовувати прекрасні природні ресурси і можливості бюджету? Впевнений, що це йде від розуму й серця Вашої тернопільської громади, її культури, її лідерів. Слава Україні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up