Партнер рубрики Події

Воду в Ставі ще не перевірили, але тернополяни пляжний сезон вже розпочали

Воду в Ставі ще не перевірили, але тернополяни пляжний сезон вже розпочали
  • З приходом спекотних днів тернополяни почали відпочивати на Дальньому пляжі та "Циганці". Люди купаються та засмагають.
  • Проте воду та пісок, як повідомили в Держпродспоживслужбі, перевірять лише наступного тижня.
  • Чи працюють туалети на "Циганці" та коли на пост вийдуть рятувальники дізнавалась журналістка "20 хвилин". 

На вихідних на пляжі “Циганка” було чимало людей. Купались, і діти, і молодь, і пенсіонери. В середу, 5 червня, у Ставі не плавало багато людей, але кілька жінок та чоловіків засмагали. 

Пан Тарас розповідає, що він особисто відкрив пляжний сезон ще у кінці березня, коли було кілька спекотних днів.

  - Я вважаю, що не варто втрачати можливість поплавати, коли у Тернополі є такий чудовий Став, - каже пан Тарас. - Приходимо сюди із дружиною, я плаваю, а вона засмагає. На моря не їдемо і тут нормальна вода. Тільки от водоростей трохи багато є, хотілось би, щоб їх почистили.

Відео дня

Як повідомили на виконкомі міської ради, 5 червня, офіційно пляжний сезон у Тернополі розпочнеться 8 червня і триватиме до 1 вересня.

- КП  “Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя” має підготувати пляжі міста до початку сезону, - каже начальник управління та культури Олександр Смик. - Головне, мають бути організовані рятувальні пости. Рятувальники працюватимуть у будні дні та суботу із 11.00 до 21.00. А у неділю із 09.00 до 21.00.

Туалети та душі - не працюють 

Як перевірила журналістка “20 хвилин”, у середу, 5 червня, туалети та душі на пляжі “Циганка” не працювали.

  - Справді, зараз санвузли ще не працюють, - каже заступник директора КП “Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя” Тарас Дячун. - Але до початку пляжного сезону ми забезпечимо їх роботу.

А поки тернополяни можуть відвідати туалет у закладі SpeakEasy, за яким минулого року були закріплені душі, туалети та роздягальні.

 - Ми проводимо у туалет, який облаштований на другому поверсі житлового будинку поблизу, всіх бажаючих, - кажуть працівники закладу.

На “Циганці” будуть катамарани та можна орендувати лежак

Також у закладі SpeakEasy можна взяти в оренду крісло-мішок, щоб посидіти на пляжі. Це безкоштовно, потрібно лише зробити будь-яке замовлення у закладі. А ще можна орендувати лежак, його вартість 30 гривень за весь день. Працівники закладу кажуть, що на вихідних лежаки та крісла-мішки користуються популярністю серед тернополян.

А ще, ймовірно, до відкриття пляжного сезону для тернополян на “Циганці” з’явиться ще одна розвага.

 - Ми плануємо запустити чотири катамарани, які придбали цьогоріч для тернополян, - каже пан Дячун. - З них можна буде стрибати у воду, стоятимуть вони неподалік причалу, що на “Циганці”.

Наглядати за безпекою будуть рятувальники

А спостерігати за ситуацією на пляжі та рятувати у разі нещасного випадку - будуть рятувальники.

- Буде облаштовано рятувальний пост, де будуть чергувати рятувальники, які пройшли кваліфіковане навчання, - розповідає заступник директора КП “Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя”. - А ще буде облаштовано окремий пост, у якому буде стояти все необхідне обладнання, щоб рятувати.

Також, як кажуть у підприємстві, перед початком сезону вони почистили дно на тій території, де люди будуть купатись. Та обгородили буйками територію до глибини двох метрів.

- А за облаштування Дальнього пляжу відповідає приватний підприємець, який має забезпечити пляж усім необхідним, - каже пан Дячун.

Воду ще не перевірили

Фахівці Тернопільської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібрали зразки води з водойм, які визначені для масового купання в місті Тернополі.

Зокрема, проби води відібрали на міському пляжі, який у народі називають «Дальнім», на «Циганці» та у відкритому басейні оздоровчого зимового пляжу «Нептун» (більш відомий як «Моржатник»), що у парку Топільче. Фахівці визначатимуть проби води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Результати досліджень будуть відомі уже наступного тижня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up