«Вона не вчинила самогубство!» Рідні іноземної студентки кажуть, що знайшли відеодокази

«Вона не вчинила самогубство!»  Рідні іноземної студентки кажуть, що знайшли відеодокази
  • «Пробачте мені. Люблю усіх! Але не можу впоратися…» - написала Бадмус у записці.
  • 20 січня у медуніверситеті, де навчалася дівчина, оголосили Днем ​​жалоби на факультеті міжнародних студентів. За нашою інформацією, Бадмус уже поховали.

Рідні шестикурсниці медуніверситету, яка пішла з життя 16 січня, запевняють, що це не був суїцид. Та просять усіх утриматись від подібних коментарів й не робити передчасних висновків.

Зокрема, двоюрідна сестра Бадмус повідомила у соцмережах, що в розпорядженні родини  є відеофрагменти, які доводять, що Бадмус пішла з життя не сама.  

- Ця дівчина - моя двоюрідна сестра, - пише Olalekan Samuel. - Вона не вчинила самогубство. Слідство триває. Будь ласка, не плямуйте ім’я вузу через ваші емоції. Отримали деякі докази у вигляді відеокадрів. Я не можу повідомити про все тут через конфіденційність та розслідування. Вона не вчинила самогубство.

Відео дня

Чи справді відео існує, ми наразі дізнаємося. Більше згодом. 

 «Пробачте мені. Люблю усіх! Але не можу впоратися… Скажіть всім не почуватися зле. Мені більше нічого не залишилося…» - такі слова напередодні загибелі написала Бадмус.

Наступного дня після смерті студентки,  з Гани, 17 січня студенти-іноземці медуніверситету організували пікет. На зустрічі із ректором вони вимагали послаблення умов навчання в університеті, зокрема, можливість перездавати іспити більше трьох разів. А також говорили про звільнення декана.

За попередньою інформацією, Бадмус за третім разом не склала іспит з педіатрії, як і інші п’ятеро іноземних студентів. Їх мали б відрахувати вже найближчим часом.

Після зустрічі зі студентами ректор вишу Михайло Корда запевнив, що наразі з юристами шукають вихід. Чи це буде допомога студентам у переводі до іншого медвузу, чи їм дадуть ще одну можливість перездати екзамен – поки невідомо.

- Це великий біль для мене... Це трагічний випадок... Можу запевнити, що ніяких зловживань не було, - запевняє декан факультету іноземних студентів мед університету Петро Сельський. - Комісійний іспит приймала ціла група фахівців. Безпосередньо після цього у мене, як декана, не було можливості (у день іспиту) допомогти, відповідно до законодавства, включно щодо переводу в інший університет. Також я завжди боровся з корупцією. Неприємно, що такий трагічний момент використовують для наклепів і неправди.

Декан каже, що зустрічався з родиною покійної. У даний час остаточного висновку щодо причини смерті у слідства немає. Тому просить усіх утриматись від оприлюднення власних версій.

Наразі і викладачам, і студентам запропоновано психологічну допомогу.

Центр психологічної допомоги діє у вузі упродовж двох років. І викладачі, і студенти можуть звернутися туди в разі потреби.

- Діяльність такої служби була ініційована Студентським парламентом ТНМУ і підтримана адміністрацією вишу, - повідомили у прес-службі вишу. - Ця служба орієнтована як на іноземних, так і на українських студентів. Головним завданням центру якраз є надання психологічної допомоги в кризових та стресових ситуаціях, попередження процесів дезадаптації, психологічний супровід навчально-виховного процесу та реалізація заходів профілактичного, корекційного та просвітницького характеру.

За нашою інформацією, Бадмус поховали у вихідні на одному з тернопільських кладовищ. Наразі ніхто офіційно цю інформацію не підтверджує.

20 січня оголосили Днем ​​жалоби на факультеті міжнародних студентів. Заняття студенти опрацьовуватимуть через процедуру самонавчання.

Довідка

Центр психологічного консультування розташований у гуртожитку №1, що на вул. Живова, 3 (1-й поверх біля медпункту).

Редакція "20 хвилин" стежить за цією темою. Усі нові деталі справи будемо публікувати на сайті. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • viktor kulchytskyy

    Я влажаю що  не можна людину студента на послідньому курсі відчилити з інституту , В цивілізованих державах де платне навчання .а іноземні студенти в україні платять то вони можуть хоч 20 раз здавати іспит до цих пір поки не вивчать даний предмет. В Україні  якесь дикунство, все не так як в людей.
  • VV Wssim

    Мабуть забагато грошей шлепера вузівські вимагали. От і довели до смерті !
  • Наталя Негодіна

    Шкода дівчину...нехай спочиває з Богом.
  • Андрій Цимбал

    ім навчати непотрібно іх цікавлять витягнути гроші в студента це бізнес науки тут нема
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up