Партнер рубрики Події

Вона жила в церкві: померла тернополянка, яка отримала медаль за підпільну діяльність в УГКЦ

Вона жила в церкві: померла тернополянка, яка отримала медаль за підпільну діяльність в УГКЦ

В останню путь 18 червня у вічність проводжали прекрасну парафіянку хаму св. ап. Петра в Тернополі, «пані Аню» або «бабу Ганю»...

Зворушливий допис-прощання на своїй сторіці опублікував священик Justynian Oleh Horodechnyy.

— Ця особа не просто ходила до церкви. Вона в ній жила, вона нею жила, вона сама (може не усвідомлюючи цього) була живою церквою, живою клітинкою в організмі Христа Ісуса, — написав отець.

На зображенні може бути: 1 особа

Відео дня

Духівник каже, що жінка завжди дуже ретельно готувалась до Сповіді. Завжди  досліджувала свою совість і її спосіб сповідання заставляв мене не зітхати (як то є в багатьох випадках) а навпаки, радіти з факту, що маєш перед собою віруючу особу, віруючу (не лишень практикуючу).

— Я люблю цю особу і тому дуже часто сідав з нею в лавку на розмову, розпитуючи за кого вона молиться, які молитви полюбляє, чому вони написані від руки і про всяку іншу бувальщину, — продовжує священик. — Вона завжди була природня, коли раділа то раділа, коли їй щось не подобалось, могла сказати просто в очі, з відповідним тоном, емоціями і мімікою. Часами "баба Ганя" мені дорікала, кажучи наприклад: "ви не вчите людей". На питання в чому мала б бути суть мого вчення, "баба Ганя" говорила: "ви не вчите так, як то колись вчили, священники у підпіллі". В кожному разі її постава, навіть коли вона мала якісь застереження, була повна позитиву, світла і доброти. Бо ж людина, котра хоче кращого для оточення і для себе у церкві не боїться виражати радість, коли бачить добро а також не боїться виразити критику і стривоженість, коли бачить щось не те.

На зображенні може бути: 8 людей

Свого часу наша "баба Ганя" отримала від митрополита кир Василія Семенюка медаль за підпільну діяльність в УГКЦ. Вона добре знала владику кир Михаїла Сабригу та підпільну УГКЦ загалом.

— Мішані почуття з приводу її похорону із зрозумілих причин: сумно, бо в другій лавці, з лівої сторони церкви її вже не побачу, а радісно тому, що на небі, в тронному залі Царя Слави зайняла своє почесне місце наша в Христі, сестра, — пише о.Юстиніан.

Світи Господи над її душею! Вічная пам`ять!

Вічна та світла пам’ять.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі прощалися з легенданим голкіпером.

Читайте також:

На фронті загинув Ігор Федорчак — талановитий випускник факультету мистецтв ТНПУ

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Надія Фесенко Білик

    Вічная пам’ять
  • Оля Попіль

    Вічна пам'ять,нехай спочивє з Богом
  • Валентина Тимовська

    Вічна пам'ять.
  • Таня Рудакова

    Вічна пам'ять та царство небесне!

keyboard_arrow_up