Партнер рубрики Події

Тернополянам показали відеозапис від дітей зі Сходу. Плакав весь зал

Тернополянам показали відеозапис від дітей зі Сходу. Плакав весь зал

Проект “Діти війни проти війни” стартував у Тернополі 20 листопада. Презентація відбулася під час концерту, на який запросили учасників проекту “Єднання поколінь”, учнів тернопільських шкіл, батьків.

Концерт організували актори Тернопільської філармонії спільно з правовим ліцеєм №2.  Проект здійснюють у рамках співпраці з бахмутською школою-ліцеєм і центром творчості.

- Там зараз 360 дітей, - розповідає ініціатор проекту, директорка правового ліцею №2 Інна Іванюк. - Ми отримали від них лист про підтримку, не лише матеріальну. Вони сьогодні потребують спілкування. Кажуть, що хочуть спілкуватися з великою українською землею. Вони нас називають великими і кажуть “там на Україні”. Це боляче чути, бо це наші українські діти, це наше майбутнє. Ми сьогодні повинні всю увагу приділяти майбутньому. Саме вони продовжать справу наших прадідів.

Відео дня

- Діти запрошують нас у гості, - каже директорка правового ліцею. - Надіслали нам відеозапрошення, а також багато роликів, де продемонстровано те, що вони пережили. Неважливо, що вони російською, важливо що там - їхня реальність. 

Під час показу цього відеоролика глядачам важко було зупинити сльози. Плакав майже весь зал. 

Під час концерту запустили флешмоб. Кожна область має взяти патронатство над якимось навчальним закладом Сходу. Тернопіль передав естафету Рівному.

- Це не просто відіслати їм речі, - продовжує пані Іванюк. - А й спілкуватися з цими дітками. Вони потребують відданості, душевності. Вони хочуть знати, чому ми такі патріоти, хочуть знати нашу історію. Їм цього бракувало всі ці роки.

Як зазначила директорка правового ліцею №2, їхній заклад вже три роки співпрацює з бахмутським. Двічі на рік 10-15 учнів та кілька вчителів їздять на Схід, щоб вживу поспілкуватися зі дітьми, привезти їм речі.

- Цього року також плануємо поїздку, - каже пані Іванюк - Також хочемо у квітні на черговому дитячому форуму “Формула успіху правової держави очима дітей”, який вже втринадцяте пройде на Тернопільщині, зібрати всіх учасників. Зокрема патронів, які долучаться до акції. У квітні вони прозвітують, що зробили за цей час. Як ми горнемо українську націю, як єднаємо дітей. Гасло “Діти єднають Україну” має стати реальністю.

Ініціатор проекту запрошує усіх небайдужих долучатися до акції. Охочі можуть приходити у школу №2, запитувати про деталі.

- Все розповімо детально, - каже пані Іванюк. - Охочі можуть приносити теплі речі, канцтовари, листівки. Хтось молитвою допоможе, немає значення. Але про це мають знати всі: сьогодні Україна бореться за крилату юнь. Ми говоримо про вибори, про дороги, про все, але дуже мало говоримо про дітей війни. Півмільйона - це дуже багато.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Наталія

    А ці дітки не знають нашої історії .....там ,,на Україні,, а вони де проживають народилися в раші....Важливо чому не говорять на Українські мові .....Справу наших предків вони не продовжать вони продовжать справу своїх прадідів дебілів раши.Ви краще допомагайте своїм Західної України діткам !Скільки їх залишилось сиротів скільки інвалідів !
  • Anna Kramar

    З радістю долучимось і допоможемо. Велике спасибі вам організатори за таку добру справу.
  • Искра

    Не спокутувати Україні гріха за свої фашистські дії на Донбасі НІЧИМ.

    Наталія reply Искра

    Це вам сволочам які живуть на Українській землі і погано вам жилося захотіли рашу так потрібно було пізд.. Допоміг путін не стільки вас там як смородіща

    Наталія reply Искра

    Це просто жах ((Ось бачите ми готові допомагати цім діткам !Чому вони не говорять на Українські мові ? ....Тому що їхні батьки дідусі бабусі російсько мові  Не відомо в майбутньому якщо буде така сволочі як Иска  що вона їм розкаже як це було !І не відомо чи знову не буде війни !Скільки  наших молодих хлопців татів дідусів загинуло там .....І не відомо чи їхні родичі не накликали цю велику біду !!!

    Искра reply Наталія

    Не тільки дітям а і онукам розповімо правду. А загроза війни буде доти. доки нацисти і фашисти будуть вас на убой гнати звради своїх олігархічних інтересів.

    Наталія reply Искра

    Ось бачиш ви брехуни уроди сволочі  у вас своя правда .Чому розповідай дітям внукам що ви жили на Українські землі все було добре а тут знайшлось декілька ідіотів які вигукували як собаки путін допоможи і все почалось .......

    Наталія reply Искра

    Так якого хре...ви уроди живете на Українські землі ?Ми нацисти фашисти є мать расія і пез......Повикидати вас на хрен в рашу хоча ви їй не потрібні .

    Искра reply Наталія

    Ми і підем до Росії. І візьмем з собою свої чемодани з речами, свої меблі, свої будинки де ми народилися, свої вулиці де ми грались дітьми, фабрики заводи і міста які збудували наші батьки. І найголовніше ми візьмем свою землю яку захистили наші діди від фашистів і я якій вони поховані. А Росія піде до нас. І ми будемо жити в мирі. Без фашистів і нацистів.

    Наталія reply Искра

    Так потрібно було жити і насоджуватися !Нерухомість продається .Ваші батьків збудували за України гроші і це ще невідомо знаючи на скільки працьовиті .Вам поседеть да попездеть.В раші усі навкруг фашисти .А Росія жити мирно думаєш що написав .....Росія уже прийшла і що ...живете як .....скільки смертей не винних людейСкільки раша повбивала людей .Чому рашу весь світ призерає і ненавить .Новини дивись не тільки раші!!!Там де раша там завжди кров невинних людей!Жити раша параші з цим !Ще років 2 Рашу так притиснуть санкціями що ви уроди будете просити Україночку що пробач нас !Я не за владу а за свою Україну !!!!!!!Слава Україні!!!!

    Искра reply Наталія

    Вам, як найбільш освітченому в граматиці, ерудованому в політиці, ввічливому інтелігентному коментатору подарунок: https://www.youtube.com/watch?v=5TSMQdI75Ak

    Наталія reply Искра

    Дякую від уродів руско пизд....подарків не приймаю .Подаруй своїм дітям на день народження якщо вони в тебе звичайно є .Ти Вася а що з моєю граматикою не так .Вася в мене вища освіта і школу я закінчила на відмінно !Я думаю що ти не знає що це таке зайди в google почитай

    Наталія reply Искра

    Ти дебіл ......Так і рідкісний .

    Искра reply Наталія

    Дурнів котрі найнялися воювати і загинули не жаль. Жаль дітей і мирних людей, котрих ці дурні вбивають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up