«Вони зустрілися на війні, це кохання". У подружжя військовослужбовців народилась донечка

«Вони зустрілися на війні, це кохання". У подружжя військовослужбовців народилась донечка
  • «Ми зустрілися у військкоматі на Сході. Це було кохання з першого погляду», - розповідає лейтенант 44-ої артбригади Павло Андрієшин.
  • У четвер, 16 травня товариші по службі, рідні та знайомі прийшли до Перинатального центру «Мати і дитина», аби привітати Павла та його дружину Тетяну з народженням донечки.

Павло не стримує сліз, адже момент виписки із закладу є надзвичайно важливим для нього.

- Я готовий бути татом, спочатку боявся взяти донечку на руки, а тепер – ні. Дружина підказує, як правильно тримати голівку, уже і підгузки буду міняти, - посміхаючись каже татусь.

Відео дня

Бабусі готові допомагати із вихованням

Поки Тетяна одягає дитинку і сама вдягається, рідні, друзі та бойові побратими чекають на сходах медичного закладу.

- Павла мобілізували у 2014-му році, після закінчення служби він підписав контракт, пройшов офіцерські курси, нині має військове звання – лейтенант, - розповідає прес-офіцер бригади Юрій Кульпа. – Виконуючи поставлені перед ним завдання на Сході, наш побратим зустрів Тетяну, покохав її. Жінка на той момент працювала у тамтешньому військкоматі, але згодом приєдналася до родини  військовослужбовців 44-ої артилерійської бригади.

Пан Юрій та всі товариші у формі, які прийшли до Перинатального центру, щиро радіють поповненню у військовій родині.

Не менш хвилююче чекали на зустріч і бабусі маленької крихітки Софійки, яка народилась у понеділок, 13 травня.

- Дуже щасливі, будем бавити онучку, - говорить Наталія Махотя, мама Тетяни. – Це моя друга радість, перша – від старшої доньки.

На жаль, пані Наталія не зможе часто бачити маленьку Софійку, адже вона живе на Сході. Але обов’язково буде на відеозв’язку з нею.

- Добре, що є Інтернет. Діти ще були в пологовому, а ми вже бачили маленьке сонечко на фотографіях, які вони відправляли. Молилися, щоб пологи минули успішно. Дякувати Богу так і сталося!

Тернопіль жінці дуже сподобався

Бабуся новонародженої – вдруге у Тернополі. Місто їй, каже, сподобалося.

- Усе дуже гарно, люди чудові, доброзичливі, я в захваті, - говорить пані Наталія. – Далеко, але будем намагатися приїжджати частіше.

До слова, пані Наталія гарно говорить українською.

Ділиться радістю і друга бабуся – мама татуся – Валентина Андрієшин.

- Щаслива, це моя перша онучка, хай росте здоровою, - говорить вона.

На питання, кого більше чекали – хлопчика чи дівчинку, жартома відповідає: «Та кого сказали, того й чекали. Неважлива стать, ми просто дуже хотіли онуків. Два роки дітям нагадували, тепер будем допомагати виховувати, але втручатися та наполягати на своєму не збираємось – вони розумні,  є Інтернет, що потрібно – підкажемо.

«Я дуже хотіла дівчинку»

У залі для виписки молодих батьків традиційно привітали працівники Перинатального центру. Згодом до вітань приєдналися рідні та друзі.

- Дякуємо усім за увагу, для нас – це особливий день, - говорить Тетяна Андрієшин. – Ми з чоловіком дуже хочемо поїхати з донечкою додому.

У розмові жінка зізнається, що хотіла саме дівчинку, тому нині дуже щаслива. Її чоловік Павло теж тішиться малечі, хоча, каже, спочатку хотів, щоб у них був перший син. Але нічого, наступний точно буде – козак, посміхаючись продовжує він.

- Ім’я ми разом обрали, але спершу то була моя ідея, - каже породілля. – Софійка, Соня – так будемо її кликати.

Наразі жінка – у декретній відпустці, але про службу не забуває. Павло додає, що донечку виховуватимуть у атмосфері патріотизму та національних традиціях.

Родина Андрієшиних покидала стіни медичного закладу під супровід духового оркестру бригади. Аби дівчинка росла здоровою та щасливою, військовослужбовці виконали «Многая літа».

Із кульками, квітами та солодощами, сповнені радісними емоціями молоді батьки разом із донечкою-красунею поїхали додому. Саме сьогодні, 16 травня маленька радість подружжя військовослужбовців уперше прийшла в оселю, де живе любов та щастя її батьків.

Колектив редакції «20 хвилин» щиро вітає Павла і Тетяну з поповненням у родині. Нехай донечка зростає щасливою та здоровою!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up