У Борщів - за борщем і красою народних вишиванок (програма свята)

У Борщів - за борщем і красою народних вишиванок (програма свята)
  • Цьогорічний фестиваль “Борщівська вишиванка” відбудеться 8-9 вересня у місті Борщів Тернопільської області.
  • Серед  найцікавіших фестивальних заходів - виставка вишиванок сіл району, презентація вишиваної карти України, в рамках акції єднання “Україна моя вишивана” та фестиваль борщу “Борщ’їв-2018”.

Цьогорічне свято відбуватиметься два дні, тому що заходів заплановано дуже багато і люди, які збираються на свято, за день не встигнуть побачити всі цікавинки фесту, розповідають у Борщівській райдержадміністрації.

- Наш фестиваль не прив’язаний до дати, але завжди проходить на початку вересня, коли вже достигають врожаї і в борщівських ґаздинь є більше часу. Ми запрошуємо багато зірок із обласного центру та столиці, приїжджають багато колективів, - говорить головний спеціаліст відділу організаційної роботи Борщівської РДА Галина Українець.

Серед цікавинок фестивалю - “Борщівська скриня”, яка покаже учасникам автентичні вишиванки кожного села із району.

Відео дня

Окрім таго на фестивалі “Борщ’їв-2018” відомі артисти та представники влади готуватимуть український борщ у 200-літровому казані. Страву скуштувати зможуть усі охочі.

- Фестиваль присвячений відродженню українських традицій вишивання, - говорить пані Українець, - саме тому під час заходів можна відвідати майстер-класи відомих майстринь народної творчості із екскурсом в історію нашої борщівської вишивки.

Програма фестивалю “Борщівська вишиванка - 2018”

- урочисті літургії в храмах м.Борщева;

- пленер «Красо моя, мій рідний краю» за участю художників творчого об’єднання «Потік»;

- етнографічну виставку «Борщівська народна сорочка» з фондової колекції музею;

- науково-практичний семінар та майстер клас «Оздоблення країв головини, пазухи, рукавів та подолу Борщівської народної сорочки за участю лауреатів Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім.Братів Богдана та Левка Лепких, авторів книги «Борщівська народна сорочка» Людмили та Олексія Покусінських;

- виставки вишиванок сіл району, об’єднаних територіальних громад «Вишиванка, мов пісня, з далеких століть», декоративно-вжиткового та образотворчого мистецтва майстрів Тернопільщини;

- презентація вишиваної карти України, в рамках акції єднання «Україна моя вишивана»;

- виставку-розпродаж робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів району «Болить душа за Україну»;

- етнографічне дефіле «Борщівська скриня»;

- фестиваль борщу «Борщ’їв – 2018»;

- фольклорно-мистецьке дійство «Чорна борщівська сорочка – краю мого оберіг» за участю колективів та окремих виконавців області, району та запрошених гостів з України та ін.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oksana Zhmud

    Що конкретно планується в перший і другий день фестивалю?
  • Volodymyr Shnitsar

    Це дуже класна подія. Я був одного разу, рекомендую всім.
  • Герасимчук Ростислав

    Погодинної програми звісно немає😐
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up