Партнер рубрики Події

Картингісти з усієї України з'їхалися до Тернополя

Картингісти з усієї України з'їхалися до Тернополя

Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з картингу розпочалися в Тернополі. Навіть у дощ спортсмени змагалися на трасах у дисципліні «Швидкісне маневрування».

Дощ не заважає учасникам з усієї України змагатися між собою. Цьогоріч беруть участь близько 70-ти спортсменів, віком від 8-ми до 18-ти років. Змагання відбулися на базі Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

  • Учасники цілий рік готувались до цих перегонів. Спочатку вони пробують свої сили в регіональних змаганнях, а кінцевий результат показують в нас, - розповів директор Тернопільського обласного центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді Йосиф Кохан. Погода все-таки ускладнює учасникам завдання, але кожен карт має два комплекти шин і тому перегони ми б проводили при будь-якій погоді, - каже пан Кохан.

Ці змагання вже втретє відбуваються в Тернополі , організаторами змагань є державний центр позашкільної освіти МОН України.

Відео дня

Одна з учасниць змагань 17-річна Христина Шундаревська розповіла, що вона вже десятий рік займається картингом і ці змагання дуже важливі для неї.

- В мене батько займався картингом, то, власне, він і привів мене в цей спорт. Зараз він є моїм тренером і ми так сімейно їздимо на змагання, - розповіла Христина. -  В Україна є лише близько десяти дівчат, які займаються цим спортом, але всі показують гідні результати. Я - майстер автоспорту та чемпіон України.  Але моєю  найбільшою проблемою є те, що в Стриї, де я живу, немає території для тренувань, тому ми приїжджаємо перед змаганнями на декілька днів швидше, щоб потренуватися, - каже спортсменка.

-  Виступаю сьогодні  в "популярних юнаках" (вид змагань, - прим.ред.). Треба проїхати все швидко і не збити жодної фішки. Сьогодні важче їздити через те, що ми тренувалися коли було сухо, а зараз дощ і не знаєш як себе техніка поведе, - каже дівчина.

Змагання триватимуть ще 19 та 20 травня. Заїзди відбуваються на трасі спортивно-технічного комплексу, що на вулиці Митрополита Шептицького, 26.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    В дощ - ще цікавіше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up