Партнер рубрики Події

Вулиці замайоріли синьо-жовтими стягами. Як Тернопіль святкує День прапора (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вулиці замайоріли синьо-жовтими стягами. Як Тернопіль святкує День прапора (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Вже традиційно 23 серпня по всій Україні відзначають День Державного Прапора – символу незалежності й незламності нашої Батьківщини.
  • З нагоди свята національні стяги вивісили чи не в усіх куточках нашого міста.
  • «20 хвилин» зробили красиві кадри.

Через повномасштабну війну з російським ворогом, яка триває майже шість місяців, цьогоріч державне свято набуло трепетного, сакрального значення. Тому великі й маленькі синьо-жовті знамена 23 серпня можна побачити скрізь: як у центральній частині Тернополя, так і на інших вулицях. Зокрема, їх, а також червоні-чорні прапори ОУН вивісили на центральному універмазі.

Майорять вони і на фасаді Українського дому «Перемога».

Відео дня

Мабуть найбільше прапорів висить вздовж усієї вулиці Гетьмана Сагайдачного – від її перетину із бульваром Тараса Шевченка і аж до вулиці Йосипа Сліпого. Нам вдалось нарахувати майже два десятки стягів – як синьо-жовтих, так і ОУН-УПА.

Також національну символіку вивісили на усіх адміністративних будівлях, що на Листопадовій: на міській раді, обласній прокуратурі, житлово-комунальній інспекції тощо.

Метровий прапор розмістили на даху будівлі Тернопільської ОДА, а невеличкі стяги – навпроти у парку, біля пам’ятника Степану Бандері.  

До Дня Державного прапора частина містян вивісили синьо-жовту символіку й на своїх будинках та на балконах. Прапорами прикрашені й фасади різних фірм, магазинів, кав’ярень та підприємств.

Тернополян з прапорами чи у вишиванках на вулицях в обідню пору ми майже не зустріли. Молодь фотографувалась. Дехто мав на плечах стяг. Багато жителів міста одягнули до свята патріотичні футболки, приміром з написом «Доброго вечора, ми з України!», що давно став мейнстрімом.

Нагадаємо, що День прапора як національне свято був заснований указом другого Президента України від 23 серпня 2004 року. Відтак, з 2009-го року по всій країні щорічно цього дня відбувається офіційна церемонія підняття стягу.

Учасники Росохацької групи (підпільна група молоді із села Росохач Чортківського району Тернопільської області, що діяла на початку 1970-х років - прим.) виборювали цей День у тюрмах і таборах. Сьогодні наші дні боронять безстрашні Збройні Сили України!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Оксана Фармега

    Слава Україні
  • Людмила Огородник

    Вчора і ще сьогодні в "ЮліЯні" на Руській була прекрасна акція - прапор в подарунок в кожну родину
  • 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up