Вже 41 клас в 17-ти школах міста пішов на дистанційку. Кількість хворих дітей щодня збільшується

Вже 41 клас в 17-ти школах міста пішов на дистанційку. Кількість хворих дітей щодня збільшується
  • На Тернопільщині на ковід хворіє понад 400 дітей дошкільного і шкільного віку. В області закрили 90 шкіл.
  • В Тернополі три школи від нині перевели на дистанційне навчання всіх учнів 5-11 класів. Вчиться тільки початкова школа.
  • Освітяни не виключають, що якщо ріст захворюваності серед учнів буде настільки стрімким, вже насиупного тижня всі школи міста можуть перевести на дистанційне навчання. Кого це не стосуватиметься, читайте.

На Тернопільщині — понад 400 дітей шкільного і дошкільного віку, в яких лабораторно підтвердили COVID. Та ще +85 педпрацівників, яким діагноз підтвердили 21 січня. Загалом в області цифра педагогічних працівників, які хворіють на ковід, добігає 200. Коронавірус стрімко набирає обертів.  

Днем раніше COVID підтвердили у 141 дитини в області, хворіли на «корону» близько 200 діток. За добу цифра збільшилась вдвічі. Про це повідомила начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації Ольга Хома.

Сьогодні 143 дитини, вчора — 141

— Станом на 21 січня, в області на коронавірус захворіли 143 дітей. 59 класів пішли на дистанційне навчання, в області закрили 90 шкіл, — ці заклади повністю перейшли на дистанційну форму навчання, — каже Ольга Хома. — Ще додалось 85 педпрацівників, в яких офіційно підтверджено ковід. Дуже високий приріст захворюваності серед дітей.

Відео дня

На дистанційку, нагадаємо, відправляють лише класи, де захворіли учні. Де хворіють педагоги — ні. Адже вони у закладі перебувають в захисних масках і загрози поширення інфекції не несуть. Виняток – вчителі початкових класів, які тісно контактують з дітками.

— Фактично в кожній громаді області закрились або повністю заклади, або окремі класи в них, — каже Ольга Хома. — В деяких громадах закрили всі навчальні заклади.  

Ріст захворюваності серед дітей стрімкий, цифри говорять самі за себе. Скажімо, 11 січня на ковід в області захворіли 7 дітей, 20-го таких вже майже вдвадцятеро більше. 21-го — ще 143 дитини.

В Підгаєцькому районі комісія ухвалила рішення, і на дистанційне навчання перейшли всі заклади освіти громади. Це 17 закладів загально-середньої освіти, 10 дошкільної та один — позашкільної.

У Борсуківській громаді єдина школа теж перейшла на дистанційне навчання.

Що зі школами і садками Тернополя?

У Тернополі на дистанційне навчання перейшли учні 41 класу із 17 закладів. Про це повідомили в управлінні освіти та науки міськради.  

— Дані можуть змінюватись мало не щогодини, але станом на 14.30 21 січня, ковід підтвердили у 9 учнів, загалом на коронавірус хворіють 84 дитини, — повідомили в управлінні освіти міськради. — COVID підтверджено у 81 працівників освітніх закладів, з них педагогів — 67.

Від 21 січня на дистанційне навчання перевели учнів 5-11 класів в трьох закладах Тернополя: школах №№ 4, 8 і 21. Там «очно» навчаються тільки учні молодшої школи.

Найбільше класів перейшли на дистанційку у 5 і 6 школі. Проте якщо в 5 школі навчання онлайн прогнозують до початку наступного тижня, у школі №6 діти вчитимуться дистанційно щонайменше до початку лютого.

У садочках міста зараз хворіють на COVID 11 працівників, з них 3 — педагоги. Тобто, вихователі. Через це закрили три групи у садках міста. COVID підтвердили ще й у двох дошкільнят, проте малюки давно не відвідували заклади і захворіли вдома.

Освітяни не виключають, що якщо ріст захворюваності серед учнів буде настільки стрімким, вже невдовзі всі школи міста можуть перевести на дистанційне навчання. Воно не стосуватиметься лишень початкових класів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ніна Швед

    Пора дітей « вколоти»
  • Юра Гевко

    Блядь чого коли я вчився так не було, мене так сильно заєбала школа..
    В нас були тільки короткі 3 тижневі карантини

keyboard_arrow_up