Партнер рубрики Події

“Взял бы автомат и тра-та-тах": «друзів України», які працювали у Бучачі, уже відправили у рідний Харків

“Взял бы автомат и тра-та-тах": «друзів України», які працювали у Бучачі, уже відправили у рідний Харків
  • На чоловіків, як проявляли протиукраїнську позицію, склали лише протокол за розпивання спиртного у громадських місцях. З роботи на підприємстві Тернопільщини їх уже звільнили.
  • У коментарях у соцмережах тернополяни дякують чоловікові, який не полінувався викликати поліцію і «допоміг» антиукраїнцям залишити нашу область.

 

«Друзі України» уже зібрали валізи та 16 серпня залишили Тернопільщину – поїхали до рідного Харкова.

Робочі одного з підприємств у Бучачі, розпиваючи спиртне на очах у сотні людей, паплюжили українську мову й українців. Останньою краплею для очевидців стала фраза: «Взял бы, с.ка, автомат и тра-та-тах". Після неї небайдужий тернополянин викликав поліцію.

Про історію, що трапилась 15 серпня у Бучачі, розповів на власній сторінці у Фейсбук  Роман Довбенко.

Відео дня

- Здійснивши покупки в супермаркеті "Європа", виходжу на парковку до машини та звертаю увагу на те, що на території гонорово бухають російськомовні мужики, - написав пан Роман. - Усе ніби нічого, але ж при мені один другому розказує: "...и она меня сегодня спросила, почему я не разговариваю на украинском языке, а я послал её на х..й. Взял бы, сука, автомат и тра-та-тах"... Ну це вже було занадто...

Після цього чоловік викликав поліцію. «Русскоговорящих, які взяли б автомат» притягнули до відповідальності за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях. Винесли три постанови.

- А далі виявилось, що це робочі, які працювали на одному з підприємств області. Господар виявився небайдужим громадянином нашої країни та відразу ж звільнив їх із роботи, - пише пан Роман. - 16 серпня "друзі" України зібрали валізи та були відправлені з Бучача на Харків...

Ми зв’язались із паном Романом. Хотіли поцікавитись, чому лише за розпивання спиртних напоїв притягнули чоловіків. А як же такі гучні заяви, спрямовані проти України, чи хоча б за хуліганство? 

  • За ст. 173 КУпАП, за дрібне хуліганство, щоб притягнути, то має бути друга сторона конфлікту, плюс постанову не виносить поліція, а тільки складає протокол і направляє в суд, - пояснив Роман Довбенко. - А в суді, якщо розглядають ст. 173 КУпАП, обов'язкова явка порушника. Оскільки вони з Харкова не приїдуть в суд, а по адмінках в нас й привід примусовий не зроблять, то ж вийде зайва боротьба з вітряками. Добре, що хоч «за розпивання» поліція повиносила постанови.

Заступник начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Андрій Василик розповідає, що 15 серпня близько 18.20 год. до Бучацького відділення поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя, що поблизу одного із супермаркетів у Бучачі невідомі особи розпивають спиртне.

- На місці події поліцейські виявили чотирьох осіб, троє із яких вживали алкоголь. Порушниками виявилися мешканці Харківської області. Чоловіки пояснили, що на Бучаччину приїхали на тимчасові заробітки. На даних осіб поліцейські склали адміністративні постанови за частиною 1 статті 178 КУпАП - розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді. Одній особі винесено попередження, на двох інших - накладено штраф, який вони зобов’язані сплатити у 14-денний термін, - говорить він.

 

А вам доводилося ставати свідком подібних ситуацій? Чи звертаєте увагу, коли сторонні висловлюються проти української мови? Про те, як реагуєте, напишіть у коментарях до тексту. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Андрій

    от нахера ці статті, які розпалюють міжнаціонаьну ворожнечу??..ну відіслали назад на схід, ну штраф 51грн...і що..сенсація?? так ні, потрібно завітитися в газеті з гучним заголовком, що  щ більше ненавиділи одні одних..і так схід проти заходу як вороги народу...а ще розбурхують
  • кобра

    Пригріли, дали їм роботу бо там напевно би зголоду подохли, раз сюди приїхали, то вони ще вимахуються
  • Герасимчук Ростислав

    Типові зебіли
  • сепар

    сраное быдлоукраинство.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up