Партнер рубрики Події

"Я думав, що тут буде дешевше, а ціни на деякі продукти ще вищі", - тернополяни про сільськогосподарський ярмарок

"Я думав, що тут буде дешевше, а ціни на деякі продукти ще вищі", - тернополяни про сільськогосподарський ярмарок

Ятки з домашніми м`ясними виробами, молочною продукцією, овочами, фруктами та крупами розгорнулися по всьому Тернополю у суботу, 21 жовтня. Сільськогосподарські товаровиробники і підприємства переробної та харчової промисловості з`їхалися з усієї області.  

Ярмарок встановили на п`яти локаціях міста.

- масиві «Дружба» (територія на перехресті вул. Миру – Дружби);

Відео дня

- масиві «Східний» (проспект Степана Бандери, 15 – площадка перед центральним стадіоном, вул. Протасевича – площадка перед рестораном «Галич»);

- масиві «Сонячний» (вул. Леся Курбаса – площадка ринку «Галицький», проспект Злуки, 45 – площадка біля кінотеатру ім. Довженка).

Тернополяни з надією на великий асортимент і низькі ціни відправилися на ярмарковий шопінг. Але не всі отримали те, на що сподівалися. 71-річний пан Володимир приїхав на ярмарок разом з дружиною. 

- Що на центральному ринку капуста 2,50 коштує, що тут ціна та сама, - нарікає чоловік. - М`ясо також дороге. На ринку дешевше. Сало так само. Я розраховував на те, що я тут придбаю продукти дешевше, а не так сталося, як гадалося. Хіба що грудку курячу тут дешевше купив. На базарі вона 95 коштує, а я взяв за 85 гривень. 

А ось Ганна Різник задоволена ярмарковим шопінгом. Жінка придбала усе, що планувала. Поволі викреслювала куплені продукти зі свого списку покупок. 

- Купила свинячу тушонку за 35 гривень, - розповідає пані Ганна. - Скуштувала, ніби смачна. Купила ще рибу - 45 гривень. Стою он у черзі за рисом і гречкою. Якщо порівняти з магазинними і ринковими цінами, то трошки дешевше. 

Але жінка засмучена, що подібний "джекпот" трапляється рідко. Хотілося би, щоб подібні ярмарки влаштовували частіше. 

Володимир Бойко з Монастириська привіз на ярмарок не тільки свою продукцію, а і всю свою сім`ю.

- Сьогодні домашня свинина дуже шанується, - каже чоловік. - Фермерське м`ясо, як бачимо, на ринку переважає. Але виріб з домашнього м`яса завжди відрізнявся від фермерського. Бо домашнє більш соковите і набагато смачніше. 

Чоловік нарікає на те, що "влада досі не узаконила мале підприємство, бо саме мале підприємство в нашій державі мало розвивається. Адже людина, яка годує 10-20 телят і 10-20 свиней, може так само переробити продукт у товар, який буде якісним і доступним для покупців, бо це буде товар від виробника". 

Чоловік переконаний, що домашнього м`яса на прилавках ринку стало набагато менше через нерентабельність.

Шинкована ковбаса коштує 160 гривень, бо кілограм м`яса 100 гривень у середньому, - пояснює чоловік. - А з мелених виробів ціни нижчі - 100-110 гривень. Дуже проблемно, що ціна сала починає досягати ціни м`яса - 80-90 гривень. Бо щоб мати гарне сало, потрібно добре годувати худобу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Vitalik Maksimch

    Народ взагалі хоче халяву..може задурно віддавати? І так городина копійки коштує. А не подобається - шруєте в село, і самі вирощуєте.



    Капуста 2,5, картопля 4, морква 4..куда вже дешевше? І так дурні селяни не цінять свою працю (щоб не ображалися, я і сам "дурний" маю купу полів....але дорожче реалізувати не виходить, бо купа городників занижують ціни, а так, лижби віддати продукцію)

    Діонісій reply Vitalik Maksimch

    ідеться про те, що ціни на ярмарку не дешевші ніж на ринку, а частенько і більші. доречі, деякі селяни дуже цінують свою працю, скажіть, як банани, які вирощують в Еквадорі, коштують 22 грн., а яблука, які в нас вирощують 25 грн. ? да і кавуни цього року файні були, по 9 грн, кавунчик на 7 кг. 63 грн? то бариги винні, які ніхрена не вирощують і не роблять, а скуповують у селян за копійки продукцію, а потім з "маленьким" наваром продають. от і ціни такі.

    Анонім reply Діонісій

    І ,що з того ,що вони на кавуни в вересні почали ціну набивати ,потім ті кавуни викинули бо в вересні вони і нах нікому не здалися . Завжди було ,що кінець серпня ціна падала ,а ті мудаки думали , що ціну піднімуть і кавунами можна буде до грудня торгувати це ж фрукт . Я декілька раз брав кавун цього року то чесно скажу сама натуральна х......я ,він або довго у них стояв , або вони його баржами доставляли .

    Vitalik Maksimch reply Діонісій

    так, перекупщики багато наварюють..ну і зросли ціни на пальне, на міндобрива, на засоби захисту..і наймані працівники (на тих же ябках) за 100грн в день робити не будуть, от вам і ціна яблука...

    і знову ж таки, оптовики у мене ябка брали по 10грн..ціна на ринку- самі знаєте..а більшість тих, хто сам вирощує - просто не мають ні часу ні змоги стояти на ринку і продавати, от і здають за пів ціни...а потім перекупи вже накрутку відповідну роблять
  • Anonymous

    Пану журналісту, напевно, з верхньою освітою.

    Слово «тва́рог» («творіг», «тварі́г», «твару́г») засвідчене лише в небагатьох словниках[7], навіть у словнику Грінченка і «СУМ-11» воно відсутнє. Хоча воно існує в багатьох слов'янських мовах (біл. тварог, рос. творог, пол. twaróg, чеськ. і словац. tvaroh < прасл. *tvarogъ — очевидно, від *tvoriti[8][ком. 1]), у сучасній українській мові його вживання вважається невідповідним літературній нормі. «Сир» як назва домашнього сиру є в назвах продуктів на його основі (вареники з сиром, сирники тощо).
  • Anonymous

    Пане автор, а "творог" то що?

    Anonymous reply Anonymous

    То узкоязычные так на кисломолочний сир кажуть
  • Сергій Кулина

    Так само пару разів приходив на ті ярмарки, особливо на миру, то ціна НЕ була дешевшою за риночну один плюс - ближче нести для тих хто поруч живе. я їхав спіціально день перед тим на ринок і дивився на ціни. а слова про те, що ці ярмарки потрібні частіше це "бред" бо ярмарка коли раз в рік то ярмарка а як частіше , то стихійний ринок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up