“Я міг злетіти в повітря з будинком”: тернополяни скаржаться, що їх не попереджали про відключення газу

“Я міг злетіти в повітря з будинком”: тернополяни скаржаться, що їх не попереджали про відключення газу

У вівторок вранці жителі мікрорайону "Дружба" виявили, що у помешканнях немає газу. У соцмережах містяни скаржаться, що не знали про відключення газу.

- Сьогодні випадково помічаю, що газ просто взяли і перекрили, просто взяли і вимкнули подачу - перекрив всі крани в будинку, пише тернополянин Назар Хамуляк. - Ми з дружиною працюємо, ми повертаємось до дому о 19:00 і я навіть не хочу собі уявити, якщо би той газ відновили подавати десь о 12:00, тобто до 19:00 вся хата в чистому газі, бо котел працює і обігріває будинок, автоматики немає, бо старий, в колонці фітіль горить.

Пан Хамуляк розповідає, що про відключення не знав, хоча він - активний користувач соцмереж. 

Відео дня

- А що робити бабусі, яка не заходить в інтернет? Я точно знаю, що у моєї сусідки такий самий котел як у мене, а вона точно в інтернет не заходить, - розповідає Назар. - Як зрозуміти цю систему оповіщення? У під'їзді - жодних оголошень.  Якби ще так з цигаркою зайти в дім, то що, абзац, злетів разом з будинком ? Друзі, хто живе як мінімум по вул. Бережанській - мерщій перевіряйте свої будинки, дзвоніть рідним, щоб не наробити біди.

- Тільки що додзвонилася до Тернопільміськгазу, - пише у коментарі на нашому сайті Анна Мулярчук. -  Кажуть, що повідомили через інтернет, міськраду і жеки ( мій жек про це не знає)... Ми йдемо на роботу, а старенькі і маленькі вдома !!!!! Це не сповіщення!!! Це просто ганьба!!!! Про небезпечність газу та його " несподівану появу" дехто може взнати занадто пізно!!!!!!!! Кого це буде цікавити? тільки того, в кого нестане даху над головою і у їхніх сусідів також ! Сповіщати про такі речі треба відповідальніше!!! Як сирени просто так крутити, то без проблем, а як небезпеку створювати, то треба грамотніше поступати!!! Газ відключити - це не електрика і не вода , це ГАЗ!!!

Ми теж додзвонилися у “Тернопільміськгаз”. Там кажуть, що про припинення газопостачання інформували на радіо і телебаченні.

- Мешканці були проінформовані в межах норм, - повідомляє деспетчер. - Двічі ми інформували мешканців по радіо, передавали по телебаченню, мешканці були повідомленні через міську раду. Газопостачання буде відновлено до 14.00 год. 

Слова підтвердив і головний інженер “Тернопільміськгаз”, проте розмову із журналісткою він обірвав, не відповівши на усі запитання, та пояснив, що зараз працює і не має часу.

У коментарях в соцмережах тернополяни радять використовувати інші методи сповіщення, серед яких смс-сповіщення: 

Чи знали ви про відключення газу на вашій вулиці? Відповідь залишайте у коментарях.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Терен

    Для придурків, які скиглять, що не мають грошей на автоматику. Вартість комплекту автоматики разом з пальниками для КЧМ 2600 грн. А сама автоматика без пальників - 1500! Для довідки -  цей котел за зимовий місяць сьогодні в два-три рази більше газу спалює! То чи варто ризикувати власним життям і майном, життям і майном сусідів через оті 1500 грн?!

    https://super-vodogray.prom.ua/p176090871-sabk-avtomatika-dlya.html

  • Людмила Лескова

    Ні
  • Анонім

    На Дружбі по сьогоднішній день стоять газові колонки ,і там жодної автоматики тобто включив кран запалив фітіль ,а потім даєш копоті , то як людям реагувати в таких випадках без жодного попередження де є ручне управління без жодного захисту . З плитами аналогічно не у всіх зараз є функція  газ контроль.
  • Анонім

    Значить народ слухайте сюда .Вчора в інтернеті знайшов цю новину ,що на мікрорайоні відключать газ 3 10 до 14 ,але які вулиці ,які будинки 0 інформації . Значить сьогодні дзвоню на 104 ,а мені кажуть номер 52-51-37 , дзвоню туда ,а мені кажуть дзвоніть на 104 , а їм кажу ,що тільки ,що дзвонив .Одним словом мені сказали ,що вони не в курсах , що газ будуть відключати і самі в перший раз чують про таке .Ось така х...... малята . Ось хтось із пенсіонерів не перекрив газ на плиті і все будинок взетів в один момент
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up