Партнер рубрики Події

Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна

Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна

У Тернопіль завітали актори, які зіграли головні ролі у фільмі за повістю Кузьми Скрябіна «Я, побєда і Берлін». Вони розповіли про те, як відбувалися зйомки та відповіли на питання тернополян, які прийшли на сеанс. 

Прем’єра фільму стартувала у кінотеатрах 14 березня. Події фільму відбуваються у 90-х. За сюжетом, за три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Кажуть, там є колекціонер, готовий обміняти жовту бестію на шестисотий «Мерс». Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям з гурту — встигнути на виступ. Проте все йде не за планом.

На показ фільму у Тернополі завітали актори Іван Бліндар та Марія Стопник. Перед показом вони поспілкувалися з тернополянами, розповіли про зйомки та відповіли на питання людей, які прийшли на показ. 

Відео дня

Вони кажуть – під час зйомок кожен вклав у фільм частинку своєї душі, щоб вшанувати пам’ять Кузьми Скрябіна. Іван Бліндар зіграв відомого співака. Він розповів – довелося багато попрацювати, щоб вжитися в роль.

– Наша команда вклала багато зусиль, щоб відтворити ту атмосферу 90-х і передати її на екрани. Я народився 1992 року і в цю епоху був дитиною. Але про ці роки багато знаю. Мені вдалося відчути ту епоху під час підготовки та зйомки фільму. Я сподіваюсь, що глядачі також зможуть відчути ту епоху під час перегляду.  

Акторка Марія Стопник народилась у Тернополі. Вона зіграла роль Барбари – дівчини Кузьми. Вона каже, що на зйомку фільму знадобилося трохи більше двох місяців. Але незважаючи на стислі терміни, команда вклала багато зусиль, щоб фільм був якісний та сподобався глядачам. 

Костюмери попрацювали над одягом Кузьми. Деякі речі відтворювали з фото та спогадів близьких співака.  Також у фільмі звучать кавери відомих українських співаків на пісні Кузьми Скрябіна. Зокрема, кавери виконував Монатик, гурт «Без обмежень», Тіна кароль, Дзідзьо, ТНМК та багато інших.  

Перед показом всі квитки на фільм розкупили. Бегато людей приходили до каси в надії придбати квиток, але всі місця вже були заброньовані на кілька сеансів наперед.

– Дуже хотіла побачити акторів та подивитися фільм. Але, на жаль, усі квитки розкупили. Обов’язково піду на наступні сеанси, – каже тернополянка Ольга. 

Частину коштів, виручену з продажу квитків на фільм, спрямують у благодійний фонд ім. Кузьми Скрябіна, який допомагає військовим.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • myvova83

    Пам'ятаю як Кузьма лабав на Співучці в підтримку зека на виборах. А потім написав пісню моя країна суцільна руїна і х..й гей шось там... Красава, моя повага!

keyboard_arrow_up