Партнер рубрики Події

"Я працюю в піжамі": історії тернополян, які обирають дистанційну роботу

"Я працюю в піжамі": історії тернополян, які обирають дистанційну роботу
  • Карантин змусив чимало людей працювати з дому, але є і ті, хто обирає такий формат роботи за власним бажанням. 
  • Як це не ходити на роботу, чи можна самому навчитись розподіляти час та заробляти більше - читайте у матеріалі. 

"Можна працювати в піжамі"

Єлизавета Романюк, менеджер з продажів:

- Загалом, я не планувала працювати з дому. Я працювала промоутером, але карантин змусив змінити роботу. Спочатку було важко, бо я люблю спілкуватись з людьми, мені не вистачало колективної роботи і таке інше. Але зараз все супер: можна працювати в піжамі - ти сам собі господар, працюєш на результат. Це мені подобається. Це допомагає самоорганізуватись, розподіляти свій час. Крім того, ти не відволікаєшся на спілкування з колегами, не тратиш час і гроші на дорогу, а вдома і стіни надихають, як то кажуть. 

Я працюю вісім годин і все, а колись я ще годину-дві тратила на дорогу. Крім того, ти завжди можеш поїсти смачненького, ти ж вдома (посміхається - прим. ред) Заробляю я втричі більше, аніж до того. Щоправда, перша робота - це був підробіток після пар. 

Відео дня

"Робота, вона і в Африці робота"

Вадим Єпур, журналіст:

- На дистанційну роботу я перейшов із початком карантину. Рішення було вимушеним. Я довго звикав до того, що зранку не треба нікуди йти. Щоправда, робота у мене частково дистанційна. Практично щодня доводиться виходити в місто, щоб поспілкуватись з людьми для матеріалів. 

Загалом, робота, вона і в Африці робота. От тільки вдома ти можеш довше поспати (бо не треба в цих маршрутках тіснитись зранку), приготувати поїсти і одразу після роботи лягти, щоб додивлятись ранкові сни.

"Багато потрібно працювати вночі"

Оксана Савчук, адміністратор інтернет-магазину:

- Не знаю, як там у людей, котрі перейшли в онлайн під час карантину, та в мене дистанційна робота - це була радше необхідність саморозвитку, реалізації, створення додаткового каналу спілкування з людьми, ну і, звісно, додаткового заробітку.

Працювати вдома реально. Можливо, це не завжди легко, особливо, якщо в тебе є малюк. Перше, та основне, це правильно розставлені пріоритети, тобто ти одразу усвідомлюєш скільки часу ти можеш виділити на роботу, щоб робити якісно і хатню, і онлайн роботу, не забуваючи про відпочинок та відновлення. Зрозуміло, що якщо дитина перш за все, як у мене (я спочатку вислухаю Нікусину байку, а потім відпишу клієнту), то багато потрібно працювати вночі. Готувати, прибирати та прати інколи теж потрібно вночі. Та якщо грамотно розподілити час, а у мене вийшло, то робота піде на користь. Усім відомо, що вчасна зміна виду діяльності підвищує продуктивність. Ну і ще одне, не менш головне, потрібно просто дуже любити те, що робиш.

"Зекономлений час і нерви йдуть на самоосвіту"

Наталя Шингера, викладачка:

- Працюю викладачем на два фронти, тобто державна робота і власна справа. В обох випадках перейшла повністю на дистанційне викладання з настанням карантину.

Плюси:
- Економлю час на збирання себе на роботу. Не кажу, що сиджу перед монітором розпатлана, але, принаймні не в колготах і каблуках.
- Економлю час і гроші на дорогу на роботу. Дорога на роботу включала волочіння за собою ноутбука, паперів, перекусу… Словом, нічний кошмар.
- Можна прокидатися пізніше.
- Зекономлений час і нерви йдуть на самоосвіту, домашні справи та спілкування з дитиною.
- Дистанційна робота розширює географію клієнтської бази.
- Ні тобі оренди, ні прибирання офісу, ні оплати різних офісних нюансів.

Мінуси:
- Часом хочеться живих людей навколо (але не аж надто сильно, бо я інтроверт).
- Часом хочеться вийти за межі домашнього “офісу”.
* Проте ці мінуси легко усуваються. Нічого не заважає кудись виходити і зустрічатися з людьми.

"Облаштувала вдома офіс"

Людмила Чеховська, IT-менеджер

- Працюю в ІТ уже 9 років в якості тестера та проект менеджера з розробки вебсайтів. Спочатку працювала на компанію у офісі, останніх 5 років працюю підприємцем-фрілансером дистанційно, співпрацюю з такими ж фрілансерами, як я. Є можливість працювати у офісі, але останнім часом тим більше через карантин - працюю лише віддалено з дому.

Спочатку дуже бракувало роботи у офісі, живого спілкування, більш чіткого графіку і навіть банально серйозного сприйняття рідними і друзями, що якщо ти вдома - ти все рівно працюєш і маєш графік, маєш конкретні дедлайни на коли має завершити певну роботу, мусиш планувати свою завантаженість, і не можеш у будь-який час відлучитись коли заманеться.

Але з часом облаштувала собі вдома офіс, навчилась організовувати і себе і людей з якими співпрацюю, комунікації зараз не проблема через наявність усіх різноманітних месенджерів і загалом працювати виходить продуктивніше, оскільки ти не працюєш від години до години, а працюєш на результат.

Якщо ви теж працюєте з дому - напишіть свою історію в коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана

    У вчительки запитують - як ви стали валютною проституткою. Та не знаю, просто пощастило...

    Хтось reply Оксана

    Ви вважаєте, це дуже смішно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up