"Я прийшов - тебе нема": чому депутати міськради проігнорували засідання сесії

"Я прийшов - тебе нема": чому депутати міськради проігнорували засідання сесії
  • Позачергове засідання сесії Тернопільської міської ради скликали 10 липня. Але депутати запрошення проігнорували. Чому? Відповідь у кожного своя. 
  • На засіданні мали повторно розглянути рішення міської ради "Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресою вул.Львівська".

Пустий зал засідань в Народному домі "Перемога" - не через карантин. Тут сьогодні, 10 липня, планували засідання сесії. Але депутати не прийшли.

О 9.00 на місці був лише секретар міськради Віктор Шумада. Пан Шумада каже, що здивований. 

- Усі депутати були попереджені про засідання, відповідно до регламенту, - каже він. - Чому не прийшли, не знаю. Про те, що їх не буде, не попередили. 

Відео дня

Не з'явився на засідання і сам міський голова. Чому? У пресслужбі міськради знайшли виправдання: "На сесії був присутній секретар міської ради, який, у відповідності до чинного законодавства, може проводити засідання сесії під час відсутності міського голови". Причину відсутності міського голови не назвали.

Єдиний з депутатів, хто прийшов на засідання, - Тарас Білан. Він говорить, що депутати не прийшли на засідання, бо була така вказівка. 

- Ще вчора увечері прийшла вказівка депутатам не приходити, "Львівська траса" родєрібанена, - каже Тарас Білан. - Коли питання скандальне, його виносять на розгля у кінці сесії. У даній ситуації це питання розглянули "зголосу" . Сьогодні запросили депутатів, щоб переголосувати. Депутати не прийшли.

"Мали переглядати рішення"

Нагадаємо, що на попередньому засіданні сесії 26 червня депутати прийняли рішення " Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за адресою вул.Львівська (гр.Побережник А.Д. та інші)"

Цього ж дня міський голова видав розпорядження  №156 «Про зупинення рішення міської ради». Тим самим наклав вето на рішення, враховуючи зауваження начальника відділу земельних ресурсів, начальника управління містобудування, архітектури та кадастру, начальника управління правового забезпечення та ухвалу Тернопільського міськрайонного суду.

У розпорядженні йдеться, що для перегляду рішення скликають позачергову сесію. Депутатів повідомили, розіславши розпорядження на електронні скриньки, як і завжди, принаймні, у цьому переконують у самій міськраді. 

- Відповідно до чинного законодавства, упродовж двох тижнів після призупинення дії рішення повинна бути скликала позачергова сесія. Що було зроблено. Усі депутати були повідомлені про позачергове засідання сесії, - коментують у пресслужбі Тернопільської міської ради. 

"Землю - "під садівництво""?

Як відомо з проєкту рішення, яке прийняли 26 червня, трьом громадянам безоплатно у власність надали земельні ділянки на вулиці Львівська площею 0.1163 га, 0.1042 га та 0.1163 га з приміткою "під садівництво".

"За" проголосували 33 депутати. Проте, самого рішення на сайті міської ради знайти не вдалось. У пресслужбі кажуть, що оскільки воно під вето, то у переліку його немає.

У розпорядженні "Про зупинення дії рішення" міський голова посилається на ухвалу Тернопільського міськрайонного суду від 05.12.2019р. №607/28285/19. 

У Єдиному реєстрі судових рішень знаходимо цю ухвалу.  За інформацією із ухвали, арешт на земельні ділянки наклали, бо вони визнані речовим доказом у кримінальному провадженні, посилаючись на те, що існує ризик незаконного відчуження вищевказаних земельних ділянок до завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні.

Також, у документі йдеться, що  дані земельні ділянки на вулиці Львівська відносяться до земель лісів і лісопарків. А отже, віддавати їх у чиюсь власність - незаконно. 

Скрін із ухвали Тернопільського міськрайонного суду

 

Оскільки депутати не з'явились на позачергове засідання і не переглянули рішення від 26 червня, воно залишається під вето.  Щоб подолати вето міського голови, сьогодні – під час позачергового пленарного засідання сесії – за скасування вето мали проголосувати не менше 75% депутатів, тобто 28 міських обранців мали б віддати голос "за" .

Але чи є це основною причиною неявки депутатів? Про це ми запитали у тих, до кого вдалось додзвонитися. 

Що кажуть депутати?

Любомир Балук, ПП «Громадянська позиція»

- У зв'язку з погіршенням протиепідемічної ситуації щодо COVID-19 в Збаразькому районі, який я очолюю, не зміг бути присутнім на сесії міськраді 10 липня. Станом на 10 липня, у лікарні Збаразького району перебуває з лабораторно підтвердженим діазнозом COVID-19 10 осіб. У районі станом на 10 липня інфіковано короновірусом 107 чоловік. Тому вранці 10 липня при Збаразькій РДА проводили нараду з підготовки проведення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Збаразької РДА. Я був присутнім.

 

Назар Редьква, ВО "Свобода"

- На основній роботі сьогодні у мене дуже багато справ, судових засідань, які я не зміг відкласти та перенести. Про засідання мене повідомили належно, але, на жаль, не міг бути присутнім. 

 

 

 

 

Володимир Гринда, ВО «Батьківщина»

- А що сьогодні було засідання? Я від вас вперше чую. Не знав. Нам завжди розсилають запрошення на електронні скриньки, але я рідко перевіряю пошту. Зазвичай, нам ще передзвонюють, але цього разу або не було дзвінка, або я його пропустив. Тому так. 

 

 

 

Назарій Зелінка, ПП «Об‘єднання «Самопоміч»

- На жаль, трохи запізно повідомили про засідання, і я не мав змоги прийти. Мав інші плани, пов'язані з роботою, перенести їх не зміг. Тому не прийшов. Повідомлення прийшло вчора увечері. 

 

 

 

 

Тарас Серетний,  "Радикальна Партія Олега Ляшка"

- Я просто фізично не міг прийти на засідання. У мене є доручення з Києва, яке я маю виконати ,і мене не відпустили. Зараз я виконую обов'язки начальника інспекції, тому не мав змоги відлучитись. Коли відбуваються чергові засідання, я відсилаю керівництву розпорядження і мене відпускають. 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ігор

    А ці троє то хто? Я теж там хочу землю! Чо я не в списку? Дерибан ласих кусків? А депутати це просто жопа:) А? Що? Ви хто? А чо було засідання? Та я був занятий! А мені взагалі насрати на вашу раду...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up