Партнер рубрики Події

Як котельні Тернополя готують до імовірних відключень світла

Як котельні Тернополя готують до імовірних відключень світла

Комунальники встановлюють спеціальні установки, які допоможуть зберігати теплоподачу навіть при відключеннях електрики.

Тернопіль продовжує підготовку до опалювального сезону 2023-2024. У котельнях міста проводять підготовчі роботи з подачі теплової енергії до помешкань. Комунальники враховують минулорічний досвід, коли через ворожі обстріли зазнавали руйнувань енергетична система. Про це розповіли у Тернопільській міській раді.

 —Враховуючи досвід минулого року та дій агресора щодо об’єктів критичної інфраструктури, з метою забезпечення тернополян теплом в осінньо-зимовий період на котельнях міста встановлюються когенераційні установки, — йдеться у повідомленні.

Котельні забезпечують  тепловою енергією значну частину міста, зокрема, житлові будинки, бюджетні установи, лікувальні заклади. Відтак через обстріли об’єктів критичної інфраструктури у Тернополі розпочали будівництво перетинок для взаємного резервування тепла між котельнями.

Відео дня

— Обладнання було передано від Міжнародної організації з міграції в Україні  на запит від Тернопільської міської ради, — кажуть у міськраді, — В разі відключення електричної енергії дана когенераційна установка буде запущена і відповідно котельня працюватиме на повну потужність, а значить тернополяни будуть забезпечені тепловою енергію.

У мерії додають, що це вже третя установка, яка буде працювати у випадку відсутності електроенергії, раніше дві вже встановили на інших котельнях у місті.

Нагадаємо, раніше голова Тернопільської ОВА Володимир Труш запевнив, що область на 100% готова до опалювального сезону.

 

Читайте також:

Готовність до опалювального сезону-2024. Яка ситуація на Тернопільщині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up