Як на День Соборності Тернопільщина і Хмельниччина разом піднімали український стяг. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як на День Соборності Тернопільщина і Хмельниччина разом піднімали український стяг. ФОТОРЕПОРТАЖ

Багатотисячна акція «Збруч – ріка єднання», присвячена Дню Соборності України, відбулася 22 січня в смт Гусятин, на межі Тернопільської і Хмельницької областей.

На мості через річку Збруч з нагоди Дня Соборності України тернополяни і хмельничани, традиційно, провели спільну акцію.

Відео дня

Цьогоріч святкували вже 101-шу річницю Дня Злуки ЗУНР і УНР. Зазначимо, місце її проведення обрано не випадково, адже у різні історичні періоди Збруч був кордоном, що розділяв українців, які жили на територіях різних держав.

У супроводі духового оркестру, під державними прапорами, учасники міжобласної акції зустрілися на мості через ріку Збруч. Представники обох областей обмінялися короваями і, з’єднавши синє та жовте полотно, підняли український стяг.

Тримали 50-ти метровий прапор студенти Теребовлянського коледжу культури і мистецтв та Гусятинського коледжу ТНЕУ. 

Студентка Марія Лейголос вже другий рік поспіль бере участь у акції «Збруч – ріка єднання», присвячена Дню Соборності України.

- Люблю свою державу, тому прийшла на цю акцію, - каже дівчина. - Думаю, у такий складний для нашої країни час потрібно об'єднуватись, пам'ятати свою історію. Для мене це важливо, і я мрію, щоб для кожного українця це було важливо. Відчувала неймовірні емоції, коли ми об'єднали стяги. А ще це дуже красиво виглядало. 

Опісля, біля пам’ятника Незалежності України представники духовенства обох областей відслужили молебень, а керівники Тернопільської і Хмельницької обласних державних адміністрацій, голови Тернопільської і Хмельницької обласних рад поклали квіти до підніжжя монументу. 

- Сьогодні, 22 січня, дуже важливий день в історії українського народу,- каже голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель. - Акт Злуки єднає нашу країну, а в цьому єднанні наша сила. Коли ми об'єднуємось, то й підтримуємо у тому числій наших воїнів, які захищають Україну на Сході. Наша Соборність виборена мільйонами Героїв, які присвятили своє життя служінню Україні. Соборність – це теперішнє і майбутнє України, в якій житимуть наші діти та онуки.

По завершенні офіційної частини відбувся концерт мистецьких колективів та виконавців. 

Також усі бажаючи мали нагоду оглянути містечко майстрів, тематичну виставку експонатів місцевого краєзнавчого музею.
Додамо, під час святкувань у Гусятині було репрезентовано артбук «Книга єдності», на сторінках якого свої думки щодо Соборності України, побажання щодо її зміцнення міг залишити кожен охочий. Долучилися до участі в цій акції й керівники Хмельниччини і Тернопільщини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up