Як одягатись жінкам та чоловікам, які мають зайву вагу

Як одягатись жінкам та чоловікам, які мають зайву вагу

Про те, як одяг може допомогти виглядати стрункіше та як підбирати одяг чоловікам та жінкам із зайвими кілограмами ми поговорили із тернопільською стилісткою. 

Міфи про ідеальну фігуру значною мірою вигадані, - розповідає тернопільська стилістка Ольга Вінницька. 

- Насправді кожна жінка і кожен чоловік мають свої особливості фігури та неповторну зовнішність, навіть якщо вона не є досконалою, - каже пані Ольга. - Достатньо правильно комбінувати одяг, приховуючи ті частини тіла, які нас не влаштовують та підкреслювати переваги, відволікаючи увагу інших людей від недоліків фігури. 

Іноді навіть ретельно продумана  невелика деталь , як декілька розстебнутих гудзиків на блузці  чи вертикальна подовжена прикраса, здатна зробити силует більш стрункішим та показати  вас у виграшному світлі, каже стилістка. 

Відео дня

- Щоб відвернути увагу від животика, підкресліть свої плюси : наприклад, якщо у вас красиві груди – відкрийте декольте, стрункі ноги - зробіть саме ставку на неї, середня частина вашої фігури найкругліша -  зробіть акцент на ногах, яскравому макіяжі та декольте, - продовжує фахівець.

Одяг повинен бути за розміром

Щоб сховати «пивний животик», що виступає, чоловікам потрібно вибирати одяг з тканини середньої щільності, що гарно тримає форму. Важкі тканини, груба в'язка додадуть ще більше об’єму, а дуже легкі підкреслять всі недоліки. Уникайте велюру, твіду, вельвету, оскільки така тканина додає об’єм, - рекомендує стилістка. 

- Одяг повинен бути обов`язково за розміром. Слід уникати як надто облягаючого одягу, оскільки він підкреслить повноту фігури, так і мішкуватого одягу не по розміру, щоб не виглядати неохайним, - каже Ольга Вінницька. - Уникайте яскравих та світлих кольорів, натомість виграшно виглядає однотонний одяг темного, глибокого кольору та у вузьку вертикальну смужку. 

Стилістка радить вибирати джинси та штани класичних відтінків з мінімальною кількістю накладних деталей, малюнків, аплікацій та з середньою по висоті посадкою. Якщо у вас великий живіт, то виграшним варіантом для вас будуть підтяжки.

Джинси виграшно виглядатимуть зі светром, сорочкою вільного крою. Прекрасний варіант - сорочки з довгим рукавом білого кольору або неяскравого пастельного відтінку, бажано без кишень. 

- Ні в якому разі не слід заправляти в штани сорочки і футболки, щоб не підкреслювати лінію талії, яка і так не є ідеальною, - каже пані Вінницька. - Рекомендую також відмовитися від футболок-поло, тому що вони занадто облягаючі та завужені до низу, чим привертатимуть непотрібну увагу до області живота.

Стилістка пояснює, що найпростіший дієвий спосіб замаскувати виступаючий живіт – це одягати піджак. В ідеалі колір штанів та колір піджака повинен повністю збігатися. Рукави піджака не повинні бути широкими, найкраще, коли вони злегка завужені.

Виграшним варіантом для повних чоловіків є пальто строгого класичного крою або тонка дублянка без зайвих додаткових деталей та накладних кишень. Пуховики та об’ємні короткі куртки ще більше акцентують увагу на повноті.

Найкраще взуття - варіант зі стійким каблуком, а ідеально коли колір взуття поєднується з кольором чи відтінком штанів, це візуально подовжує ноги і витягує силует.

Чоловікам з лишньою вагою варто забути звичку тримати руки в кишенях чи  складати різні дрібні речі в кишеню, то краще відмовитися від неї, бо це додасть зайвий об’єм. 

Забудьте про світлі джинси

- Блискуче, світле, вкорочене – все, що робить фігуру ще більш громіздкою, а ноги товстими і короткими, також купувати не варто, - каже Ольга Вінницька. - Забудьте про світлі джинси і декоративні потертості, відмовтеся від мережив, страз, квіточок і іншої атрибутики. Будьте дуже обережні з блискучими тканинами. Уникайте великої кількості воланів чи бантів, особливо в районі живота – ви не подарунок, не перев’язуйте себе. Одяг з тонкої тканини, що мнеться, на тоненьких бретельках, зроблять  фігуру об’ємною і непропорційною.

Повним жінкам ні в якому разі не можна носити одяг  із заниженою талією – вони візуально вкорочують ноги і утворюють зайві складки в області стегон, як каже фахівець.

Однотонний одяг і проста фактура

Правило номер один від стилістки – це однотонний одяг та проста фактура. 

- Темна палітра кольорів робить фігуру стрункою, але не варто забувати про пастельні відтінки бежевого, молочного, пісочного кольору, коричневого, глибокі, насичені та благородні відтінки зеленого, бурдового та синього кольорів. Виграшне  поєднання –чорно-біла класика і морська синьо-біла гама, - каже Ольга Вінницька. - Впринципі, можна дозволити собі будь-який колір, який пасує і подобається, проте не зайвим буде врахувати всі деталі образу. Колготки під колір взуття візуально подовжують ноги, а сукня без принтів з цупкої тканини додасть фігурі стрункості. 

Полюбіть своє тіло

- Пропорції  і чітке знання своєї фігури - це перше, про що слід пам’ятати при виборі одягу. Ви маєте знати як молитву, що потрібно сховати, де додати об’єму, тоді  відправляючись в магазин, ви будете свідомо вибирати правильний одяг, а не той, що просто сподобався чи зараз модний, - каже Ольга Вінницька. - Полюбіть своє тіло, зрештою, знайдіть найвиграшнішу частину вашої фігури і зробіть її своєю фішкою.

Які речі варто носити

Вільний верх – ось те, що потрібно, але важливо не падати в крайність і  купувати речі на декілька розмірів більші. 

- Кардиган, подовжений жилет, кімоно – універсальна річ, яка буде чудово поєднуватися як зі штанами і джинсами, так і зі спідницями та сукнями, - каже пані Вінницька. - Такий одяг створить потрібну вертикаль, яка зробить вашу фігуру більш стрункою. Якщо у вас повні ноги – носіть довгі кардигани чи жилети до коліна. 

Короткі рукави, тонкі шлейки і їх відсутність протипоказана жінкам з сильно повними руками. 

Спідниця-олівець довжиною нижче колін чи кльош з високою талією з щільної тканини, бажано темного відтінку, ефектний верх та підбори – ще один секрет того, як зробити проблемні зони непомітними.

- Одягаючи гарне плаття, можна приховати всі недоліки фігури, залишаючись стильною і модною. Ілюзію тонкої талії можна створити за допомогою сукні з деталями на талії — пряжками, поясами. Щоб відвернути увагу від талії вгору, потрібно обирати одяг з трикутними глибокими декольте, - каже пані Ольга. - Візуально зменшити животик допоможуть сукні з асиметричними застібками, запахом або зав’язками збоку, вони відволікають увагу. Чудово приховують живіт трапецієподібні плаття без приталених і прилягаючих до тіла ділянок, а також фасони із завищеною талією. Такі моделі дозволять додати в свій гардероб сміливих кольорів, не зациклюватися лише на темних. Сукня-халат  з довгим рядом ґудзиків візуально витягне фігуру. Сукні в грецькому стилі підкреслять пишні груди і красиву область декольте і одночасно заховають повні стегна і далеко не осину талію. 

Брючні костюми must have цього сезону. Вони, до речі,  добре сховають живіт і ноги. Не варто боятися яскравих відтінків, адже увага буде на кольорі, каже жінка.

Ноги на підборах виглядають стрункішими і довше, тому стилістка радить вибирати взуття  з широким каблуком середньої висоти. Ідеальним вибором стануть акуратні човники з шкіри з легка завуженим носком. 

Правильна довжина сукні для кожної жінки індивідуальна. Найкраще, коли вона закінчується там, де знаходиться найвитонченіша частина ніг – під коліном, над коліном або на рівні щиколотки, трохи нижче середини ікри.

Перетворіть процес  вибору одягу на радість та насолоду. Будь-яка людина красива та бажана,  головне – любити себе та цінувати, - радить стилістка. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а Тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up