Партнер рубрики Події

Як почнеться новий навчальний рік: є три варіанти розвитку подій

Як почнеться новий навчальний рік: є три варіанти розвитку подій

Ці варіанти планують міксувати.

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет розповів про три варіанти початку нового навчального року. Ці варіанти планують міксувати.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на слова міністра в інтерв'ю "Главкому".

За його словами, вересень і початок жовтня не такі вразливі щодо захворювань, та й сезонні захворювання ще не будуть активні.

Відео дня

"Ми розраховуємо, що перші два місяці осені не принесуть спалаху. Хіба що штам "Дельта", який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію", - повідомив він.

Разом з тим, МОН має три сценарії того, як буде проходити навчальний рік в 2021-2022 роках, повідомив Шкарлет.

Перший сценарій

Найбільш сприятливий сценарій - "зелена" карантинна зона на карті України. За цих умов заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. Лише в окремих регіонах за рішеннями педрад деякі школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань.

Другий сценарій

Другий варіант - зовсім песимістичний. Це - високий рівень захворюваності. МОН наполягатиме, щоби 1-4 класи, тобто початкова школа і спеціальні заклади, тобто інклюзивно-ресурсні центри, працювали у звичайному режимі.

При цьому зміни передбачають, що має бути 80% вакцинованих у науково-педагогічних колективах.

Третій сценарій

Третій сценарій - середній рівень захворюваності, "жовта" і "помаранчева" зони. Місцева влада може переводити навчання у змішану або дистанційну форму.

При цьому показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть за перебування у "жовтій" або "помаранчевій" зонах, працювати повністю в звичайному режимі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up