Ми дізналися, як покарали організатора нічного концерту, який «крутив» російську попсу в гуртожитку

Ми дізналися, як покарали організатора нічного концерту, який «крутив» російську попсу в гуртожитку
  • Ми з’ясували, хто організував вечірку, де навчається і що про нього говорять викладачі.
  • Студенти, які проживають у всіх (!) гуртожитках педагогічного університету, тепер можуть «подякувати» любителю гучної російської музики за посилений контроль з боку адміністрації вишу і студмістечка та чисельні перевірки.
  • А самому меломану дали три дні, аби виселився з гуртожитку. І за подібні порушення так буде зі всіма — наголошують у педуніверситеті.

 

Скандал, обурення у соцмережах, перевірка, власне розслідування ВУЗу і врешті виселення винуватця з гуртожитку.  Цим закінчилась нічна дискотека для одного зі студентів, коли він зі своїми дівчатами-гостями увімкнув російську попсу на повну гучність. І на зауваження інших мешканців гуртожитку, яким не давав спати та дратував піснями російською мовою, які змушений був слухати весь другий гуртожиток Тернопільського національного педагогічного університету, не реагував.

Про інцидент розповіла у Фейсбук відома тернополянка Леся Коковська-Романчук наприкінці минулого тижня. Їй деталі інциденту розповіли студентки медуніверситету, де вона викладає. Дівчата поскаржились, що не виспались цієї ночі. Викладачка поцікавилась причиною. І врешті, почувши розповідь своїх студенток, опублікувала пост про цей інцидент.

Пухлина московитського міра дає метастази

Щоправда, майбутні медики помилились, сприйнявши гостей студента за першокурсниць. Кажуть, вони розмовляли російською мовою.

Відео дня

— Весь вечір і ніч лунає голосна музика. Російська. Студенти старших курсів роблять зауваження, пояснюють. У відповідь — груба лайка, — написала Леся Романчук. —  Біда у тім, що вони — майбутні українські вчителі. Ще раз. Майбутні. Українські. Вчителі. Руський мір прокладає собі шлях язиком своїх вчителів та попів. Поясніть це першокурсницям, поясніть зараз, поки не пізно. Суворо поясніть, серйозно. Ви педагоги, ви це вмієте і знаєте як. Пухлина московитського міра дає метастази. Це завжди небезпечно. Потребує професійного втручання…

Як з’ясувалось, справа не у студентках-першокурсницях. Вони тут, виявилось, ні при чім. Вечірку влаштував студент 2-го курсу факультету фізвиховання. І запросив на неї знайомих дівчат, які не мають жодного стосунку ані до педуніверситету, ані до 2-го гуртожитку.

Хлопця звуть Віталієм. Він навчається у педуніверситеті очно і заочно. Очно — факультеті фізичного виховання, спеціальність «середня освіта» і заочно — за спеціальністю «фізична реабілітація».

Що відомо про студента?

— Проблем з навчанням не має, — розповів ректор Тернопільського національного педагогічного університету Богдан Буяк. — За спеціальністю, за якою навчається стаціонарно, здав сесію, причому непогано здав. Щодо заочного навчання — має деякі «хвости», але, думаю, все найближчим часом виправить. Так що навчається він добре. А от щодо поведінки і способу життя… Він і раніше мав прецеденти зі співмешканцями гуртожитку, але всі питання вирішували. Щодо останнього випадку – ми тут категоричні — на вихід. Дівчата, які дали інформацію про так звану «нічну дискотеку», написали офіційну скаргу.

Після першого інциденту студентам дають попередження, каже ректор. Якщо є «повтор», реагують суворо і категорично. Після цього випадку дирекція студмістечка спілкувалась з Віталієм, але порозуміння не знайшли. Тому стало питання про виселення студента з гуртожитку. Йому дали три дні на те, аби підшукав собі інше житло.

— Ми привели чутки в офіційне русло, — каже Богдан Буяк. — Маємо офіційну скаргу. Дирекція студмістечка провела внутрішнє розслідування, встановили особу, інші дійові особи вечірки до університету стосунку не мають. Дівчата були в гостях у нашого студента.

У закладі ніяк не применшують заслуг Віталія у навчанні. Кажуть, з навчанням якраз проблем не має, тим паче, що тягнути дві програми не так просто. Мізки має добрі, кажуть викладачі. А от з норовом, характером і поведінкою є проблеми.  

— Коли було озвучено проблему на рівні соцмереж, ми винесли це питання на засідання ректорату, — повідомив Богдан Буяк. — Врешті ухвалили рішення впродовж тижня провести роботу зі студентами і мешканцями гуртожитків з боку деканатів і кураторів. Це все оформлене протокольним рішенням ректорату.

Тепер «трусять» всі гуртожитки

Якщо пояснити на пальцях, мешканців не лише другого, а й всіх гуртожитків педуніверситету тепер ретельно перевіряють викладачі, студмістечко, куратори й декани. Як кажуть у ВУЗі, працюють на випередження та профілактику, щоб побідних інцидентів більше не було.

А в другому гуртожитку, згідно з даними педуніверситету, офіційно проживають студенти факультетів філології і журналістики, фізвиховання і факультету мистецтв. А також студенти медичного університету.

Ми намагались за допомогою керівництва навчального закладу розшукати Віталія та поспілкуватись з ним. Поки цього зробити не вдалось. Якщо Віталій читає цей матеріал і готовий розповісти свою версію подій, ми готові його вислухати і опублікувати.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ростислав Гарасимчук

  • Ростислав Гарасимчук

  • Людмила Фостій

    Щось Тернопіль руле  ,аж неприємно
  • Василь Грабас

    З цілого гуртожитку не знайшлося нікого хто б розбив йому магнітофон і голову???

    Kutnyy Volodymyr reply Василь Грабас

    Василь Грабас сто процентів. Так воно Вася є.

keyboard_arrow_up