Як працюють поштові перевізники. Ми порівняли, скільки коштує відправити посилку з Тернополя до інших міст

Як працюють поштові перевізники. Ми порівняли, скільки коштує відправити посилку з Тернополя до інших міст

Незважаючи на воєнний стан, поштові перевізники працюють та доставляють відправлення у міста, підконтрольні Україні. Деякі перевізники змінили тарифи. Ми порівняли, скільки коштуватиме відправити посилку до інших міст України з Тернополя.

БІльшість перевізників відновили свою роботу та надають свої послуги на підконтрольних Україні територіях. Деякі перевізники не підвищували тарифи під час війни, а деякі навпаки - знизили вартість окремих послуг. 

Укрпошта

Майже всі поштові відділення відновили роботи. Не працювати можуть лише в тих населених пунктах, де тривають активні бойові дії.  Перевірити графік роботи відділення можна на відповідній офіційній сторінці «Укрпошти» за посиланням.

Під час війни перевізник не змінював тарифи на доставку відправлень.

Відео дня

Нова пошта

Відділення «Нової пошти» також відновили роботу, крім окупованих територій та населених пунктів, де тривають бойові дії.

Наприкінці травня тарифи на відправку посилок знизили. Так знизили тариф на доставку посилок у поштомат на 10 грн. Послуга коштує 50 грн. За фіксованою ціною можна відправляти посилки незалежно від географії доставки. У поштомат можна відправити посилки вагою до 20 кг.

Зменшили вагові градації у тарифі на доставку по Україні. Замість 7 вагових категорій посилок ввели 3 тарифи за вагою:

мала (до 2 кг) — 60 грн. Якщо ви відправляєте одяг, то при його відправці ви безкоштовно отримаєте пакети на 0,5 кг, 1 кг або 2 кг.

середня (до 10 кг) — 80 грн.

велика (до 30 кг) — 120 грн.

Однак, вартість буде залежати і від розмірів коробки. Чим більша коробка, тим більше доведеться заплатити за доставку.

Відправка документів у фірмовому конверті у відділення складає 45 гривень.

Meest

Відділення та поштомати Meest вже працюють у всіх областях України, окрім Луганської, Донецької і Херсонської, в окремих областях, таких як Миколаївська, Харківська, Запорізька, Сумська і Чернігівська є обмеження доставки в окремі райони області. Але скоро будуть усюди!

Вартість доставки оновлено на початку червня. Розрахувати її самостійно важче, оскільки на сайті перевізника немає онлайн–калькулятора. Потрібно рахувати самостійно, за допомогою актуальної таблиці з тарифами.

Доставка посилок в межах області буде дешевшою, ніж в інші міста України. Відповідно до оновлених тарифів, якщо ви відправляєте посилку вагою менше 30 кг – тариф буде однаковий для усіх міст та залежатиме від ваги. Якщо ж посилка буде важча 30 кг – вартість доставки залежатиме ще й від віддаленості міст.

Тарифи можна побачити за посиланням.  

Justin

Наразі цей перевізник не здійснює доставку посилок. Відділення не працюють. Проте ви можете забрати посилки, якщо не встигли це зробити. Про це повідомляють на офіційному сайті перевізника.

Де дешевше?

Ми розрахували вартість доставки посилок різними поштовими перевізниками.

Ми порівняли вартість доставки посилки з Тернополя до інших міст України Чортків (у межах області), до Києва та у Харків. За допомогою онлайн–калькуляторів ми визначили вартість доставки двох умовних відправлень.

Перша посилка – вагою два кілограми. Найдовша сторона коробки – 25 см. Оголошена вартість – 200 гривень.

Орієнтовну вартість доставки порівнюйте на графіці:

Друга посилка має такі характеристики: вага – 30 кг, найдовша сторона коробки – 100 см, оголошена вартість – 1000 грн.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anatolii Horobets

    Поставив "Ганьба!" - Чому? Нещодавно платив за надісланий товар на Нові Пошті майже 8000 грн. То зробили ксерокопію паспорта, внесли до своєї бази інформацію про мене, ніби я Цар і Бог!  І певно молитися будуть! За моє здоров`я чи на мою погибель?

keyboard_arrow_up