Як створювали найбільшу в Україні Різдвяну шопку

Як створювали найбільшу в Україні Різдвяну шопку
Цьогорічну різдвяну шопку у церкві св. Апостола Петра розширили на 10 метрів та додали до неї військову тематику. Є у ній ще й нові ляльки та послання від Небесної сотні. А облаштовували шопку близько десяти днів. У церкві шопка стоятиме до 15 лютого.

- Цього року у шопці є дві новинки – вона більша, аніж попередня, - розповідає отець Юстиніан.  - Минулорічна мала 20 метрів висоти і 37-40 ширини, а ця –  20 метрів висоти і 50 метрів ширини. Якщо на підготовку попередніх шопок йшло близько чотирьох – п’яти днів, то для цієї нам знадобилось близько десяти.

Читайте також: У найбільшій шопці України з'явились фігури бійців АТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Робота над шопкою тривала від 24 грудня до 2 січня. Одним із головних елементів шопки є фігури та ляльки, і цього року більшість з них оновили. А допомагали у цьому чотири художниці з церковної спільноти.

Відео дня

- При церкві я вже довго і знаю, що є потреба в допомозі підготовки шопки, - розповідає одна із помічниць Ірина Юркевич. - Тому вирішила допомогти тим, що вмію – малюванням. Ми розмальовували фігури царів, солдатів, монахів та святих.
Дівчата малювали фігури майже чотири дні і вкладали у цю роботу душу, щоб усе вдалось.

- Ця робота приносила дуже велику радість і, незважаючи на те, що ми цілий день були на ногах, не втомлювались, - каже дівчина. – І, чесно кажучи, це навіть не зовсім робота, це - заняття для душі. А ще це можливість бути причетним до відтворення такої великої історичної та релігійної події – народження Ісуса Христа.
Оскільки деяким лялькам по 16 років, то дівчатам довелось добре постаратись, щоб «зробити їм красу». 

Previous Next

- У  деяких ляльок було таке сиве волосся від пилу, що ми мусили його мити, - пригадує Ірина. – Ще для шопки привезли трьох нових царів, які кланяються, а попередніх царів ми перемалювали у пастушків. Ще я лялькам ліпила щоки, щоб  гарно виглядали.
Помітним та новим елементом у цьогорічній шопці є елементи військової тематики. Праворуч від центру шопки з самого краю встановили фігури бійців АТО та зброю. Ще там стоїть скринька для збору коштів на допомогу бійцям.

- В нашій країні відбуваються воєнні дії, і ми хотіли підкреслити своє переживання за тих всіх бійців, які зараз там, які не можуть бути зі своїми сім’ями, - продовжує отець Юстиніан. - В тому воєнному куточку є макети, амуніція, і плакат з молитвою – таке звернення від Небесної сотні до усіх українців.
Отці запевняють, що зброя, яка є частиною шопки, не означає, що церква підтримує чи пропагандує насилля.

- Коли наш дяк їздив по різних організаціях і брав зброю в руки, то потім в інтернеті виставляли його фото зі зброєю, і було багато негативних відгуків, що як це так зброю до церкви, - каже отець Юстиніан. - Зброя в церкві – це не означає, що церква пропагандує насильство. Зброя підкреслює те, що наші військові хочуть захищати нашу країну. І зброя показує всю ту справжню небезпеку тої зони, де воюють бійці.
Отець Юстиніан звертає увагу на те, що фігури бійців та зброя в шопці розміщені найдалі від Ісуса Христа.

Найбільша в Україні шопка у церкві св.. Апостола Петра буде до 15 лютого. У церкві чекають на усіх тернополян та гостей міста.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up