Як тернополяни заспівали коляду на Ніагарському водоспаді та “Щедрик” на найвищій вежі Канади

Як тернополяни заспівали коляду на Ніагарському водоспаді  та “Щедрик” на найвищій вежі Канади

Квартет "Акорд" із Тернополя виконав популярну у всьому світі українську композицію "Щедрик" на найвищій телевізійній вежі Канади, а потім колектив ще заспівав коляду на  Ніагарському водоспаді.

 

Квартет із Тернополя “Акорд” перебувають із гастролями у Канаді, за роки існування квартет завоював прихильність та визнання в Україні та закордоном. 
Музиканти Павло Баган, Володимир Футорський, Андрій Затонський та Ярослав Якимчук, піднялися на найвищу вершину міста Торонто — Сі-Ен-Тауер (оглядова і телекомунікаційна вежа висотою 553,3 метра) — й заспівали там “Щедрика”. Зазначимо, телевежа CN Tower у Торонто заввишки 553 метри є одним із найупізнаваніших символів Канади. Збудована 1976 року, вона протягом трьох десятиліть була найвищою будівлею на планеті.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав один з учасників музичного колективу та поділився фото.

Відео дня

"Сьогодні з “Акордом” побували на вершині Торонто у славетному CN Tower… І навіть заспівали там “Щедрик”)))!", - поділився музикант Павло Баган.

Додамо, "Щедрик" — одна з найпопулярніших обробок Миколи Леонтовича, знана не тільки в Україні, а й в усьому світі під назвою "Дзвінка колядка, Колядка дзвонів" (англ. Ukrainian Call Carol, Ukrainian Carol of the Bells).

За кілька днів музиканти на своїй офіційній сторінці у Facebook виклали фото та відео, як вони співають різдвяну пісню й на Ніагарському водоспаді.

Квартет «Акорд» сповідує академічну манеру співу, переважно «a capella». Вимогливість у підборі репертуару та його виконання з відчуттям найтонших художніх інтонацій є творчим кредо колективу.

Зазначимо, у репертуарі квартету близько 200 творів: українські народні пісні та пісні народів світу, музична класика, духовні піснеспіви, зразки сучасної вокальної музики. Здебільшого це вивільнені від виконавських штампів високохудожні твори, які витримали випробування часом.

Художній керівник колективу – заслужений артист України, доцент Тернопільського національного педагогічного університету Євген Гунько, вимогливий інтерпретатор і аранжувальник вокальної мініатюри. У подальших планах квартету «Акорд» опанування нового репертуару, запис нових альбомів, копітка робота над виконавською майстерністю.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Lilia Pohyla

    Ефектніше було б на Красній площі заспівати, патріоти

    Ігор Дуда reply Lilia Pohyla

    Абсолютно згоден.
    А справді, хлопці, ваші усмішки так само б засіяли,
    Якби ви там,  в самому лігві заспівали?
    Ви скажете, що українське тре' пропагувати - безперечно.
    Та пропагують його де... цілком безпечно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up