Як святкують Різдвяні свята у Зарваниці: що цікавого можна тут побачити. Ексклюзивний репортаж

Як святкують Різдвяні свята у Зарваниці: що цікавого можна тут побачити. Ексклюзивний репортаж
  • У Марійському духовному центрі у день Собору Пресвятої Богородиці панує особливо магічна атмосфера.
  • Що цікавого тут можна побачити, розповідають наші журналісти. 

Одне з найбільш радісних і величних свят у році — Різдво Господа нашого Ісуса Христа. 

У Зарваницькому духовному центрі святковий дух особливо відчутний. Сюди їдуть сотні і тисячі людей, аби занурутись у цю атмосферу і помолитися за сокровенне. 

08 січня були відчинені двері у Вифлиємський храм Пресвятої Родини, такий символічний саме на Різдво. У цьому храмі також знаходиться виставка вертепів, зібраних з різних країн світу. Ось, як він виглядає ззовні і всередині. 

Відео дня

Та найбільше захоплення у паломників, особливо наймолодших, викликає «живий» вертеп – печера з рідкісними звірятами й птахами, яка найкраще передає тайну народження Божого Сина в убогих яслах. Цього року ця унікальна шопка розміщується біля новозбудованого храму Пресвятої Родини, який у найближчому часі буде освячено. Тут є павліни, голуби, єнот, вівці і навіть лелека. Видно, що працівники Зарваниці врятували і дали прихисток птахові.

У підземній церкві Пресвятої Трійці розмістили головну шопку комплексу «Ангельське містечко». Деякі персонажі шопки рухомі.

А ось новорічними ялинками і шопкою-картиною прикрасили центральний храм — Собор Зарваницької Матері Божої. Це сцена з Євангелія  — приношення дарів пастушками та трьома царями, що прибули зі Сходу.

Люди охоче набирали воду у бюветах. Подекуди утворилися черги.

Ярмарка біля комплексу у святкові дні особливо різноманітна. Плетені кошики для освячення води стали чи не основним і цікавим товаром цьогоріч.

Ну і як без колядок? Вони лунали звідусіль. Із музичних колонок храмів і від місцевих колядників.

Протягом всього різдвяного періоду в Зарваниці лунає дзвінка, урочиста колядка, відчувається особлива атмосфера присутності новонародженого Божого Дитятка, який прийшов у світ, щоби подарувати нам спасіння. Зарваниця завжди чекає паломників, даючи нагоду кожному глибше пережити цей благодатний час Різдва Христового! Написали на офіційному сайті Зарваниці. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up