Як у зоокутку готують до зимівлі страуса Марусю, яка Павла та інших тварин (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Як у зоокутку готують до зимівлі страуса Марусю, яка Павла та інших тварин (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Страус, олень, яки, осли, павичі, фазани, вівці, корови, лами – всі ці, і не тільки, тварини та птахи живуть та зимуватимуть у зоокутку в парку "Топільче". 
  • Як їх готують до холодів, чи запаслились у зоокутку вже їжею до наступної весни та чи варто тваринам боятись зимування, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

У зоокутку гідропарку "Топільче" близько 70-ти тварин. Працівники розповідають, що багатьом тваринам імен не дають, але є й такі, що живуть у зоокутку близько 20 років. Нині практично весь персонал звіринцю в парку "Топільче" посилено зайнятий підготовкою до холодів. 

На вході у середину зоокутка нас зустрічає собака “Тайга”, а завідувач Іван Кужда одразу пояснює, що і їй на зиму також вже утеплили будку. 

Відео дня

- Ми готові до похолодання вже майже повністю. Корми ми уже закупили, сіно зібрали, утеплили клітки, - розпочинає розмову завідувач зоокутка. - Придбали 300 тюків сіна, кілька тонн капусти, моркви, буряка.

Готувати звіринець до морозів розпочали ще на початку осені. Більшість тварин матимуть тимчасову домівку, тобто закрите приміщення на території зоокутка.

Іван Кужда проводить нам екскурсію, каже, пишається, що до зими всі тварини виглядають відгодованими та доглянутими. Із особливим натхненням розповідає про місцевого довгожителя благородного оленя. 

- Для нього ми цьогоріч збудували новий дім на зиму, бо стару будку він пошкодив своїми величними рогами, - каже пан Кужда. - До речі, до нього вперше за багато років, десь у листопаді, мають привезти самку, бо він тут однозначно сумує сам. 

Є у зоокутку і десятки птахів, серед них і екзотичні птахи, і звичайні гуси та дванадцять лебедів, які плавають у ставку. Для них також на зиму облаштували утеплені “домівки” поблизу ставка. А для страуса Марусі збудували окремий "будинок", де вона зимуватиме.

Як пояснює чоловік, тварини, які тут живуть, добре реагують на холод і вже практично повністю пристосовані до нашого клімату. Але, аби жителям зоокутка було ще комфортніше зимувати, для більшості зробили стійла із дверима. 

- Всі тварини, які є у нас, вже не вперше зимуватимуть тут, - каже пан Іван. - Маємо лише поповнення у кіз, ослів та пара лебедів з’явилась. Але я впевнений, що всі тварини зиму мають пережити добре. А ще ми  обов‘язково тваринам та птахам перед зимовим періодом ми проводимо щеплення.

Також Іван Кужда розповів, що із приходом морозів зміниться і раціон харчування тварин. Мовляв, годуватимуть калорійніше. Але каже, що найгірше - коли тварин годують гості. Тоді їм може потрапити несвіжа їжа і вони можуть навіть загинути. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • саша

    супер
  • саша

    супер
  • тарас

    по очах тварин видно, що їм не докладають харчів - відмивають кошти

    тойво reply тарас

    знову зрада..
  • David Starr

    Файно, молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up