Партнер рубрики Події

Як вибрати та що покласти дитині у ланч-бокс

Як вибрати та що покласти дитині у ланч-бокс
  • Розпочалось навчання у школах. Батьки почали хвилюватись за те, що їхні діти будуть їсти в школі. Хтось дає дітям гроші, а дехто із батьків готує малечі шкільний обід із собою у ланч-боксах.
  • Що покласти дитині в ланч-бокс, аби вона у школі не залишилася голодною, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

Дієтологиня Мар’яна Лебідь забракувала бутерброди у шкільних ланч-боксах. Натомість наголошує, малечі необхідно давати до школи увесь набір продуктів, багатих на здорові білки, жири та вуглеводи.

Дочка Ольги Жаровської-Галян навчається в українській гімназії. Жінка розповідає, що там дуже хороша їдальня. 

- В 11 годині моя донечка їсть в їдальні, - розповідає пані Ольга. - Але оскільки у неї є сьомий урок, то я формую їй ще ланч-бокс.

Відео дня

З собою на перекус жінка формує доньці ланч-бокс у який кладе пастилу, домашнє печиво, воду, банан, яблуко чи сухофрукти. 

Тернополянка Анастасія розповідає, що готує ланч-бокс дитині щодня. Туди вона кладе фрукти: яблука або банани. А також обов’язково дає дитині питну воду в пляшці. 

Лілія Кондрат каже, що вона вважає ланч-бокси - це корисно. 

- Мої діти у школі цілий день, - каже пані Лілія. - Вони люблять перекуси, ну і ,звісно, я стараюся стежити за здоровим харчуванням. У школі вони обідають та мають підвечірки. 

Дієтологиня розповідає, що дітям важливо їсти не тоді, коли потрібно, а коли хочеш. 

- Якщо ми вже готуємо дитині ланч-бокс, то потрібно туди класти корисну їжу, - розповідає Мар’яна Лебідь. - Наприклад, горіхи для роботи мозку, овочі та фрукти для енергії. 

А от, як зазначає пані Лебідь, бутерброди - це надто вдалий вибір.

- Можна приготувати лаваш, але обов’язково він має бути із овочами, наприклад, - каже Мар’яна Лебідь. - Я своїй дитині у школу також щодня готую ланч-бокс, кладучи туди фрукти, корисне печиво, горіхи чи тверді сири. Я вважаю, що дітям потрібні ці корисні перекуси, бо вони повинні їсти, коли їм хочеться, а не коли їх змушують. 

Співрозмовниця пояснює, що не потрібно вимагати від себе надто багато, не накладайте забагато різноманітних продуктів в одну коробочку. Ну і, звісно, пакуючи ланч-бокс, беріть до уваги смакові вподобання вашої дитини, тоді все буде з'їдатися. 

До слово, придбати ланч-бокси можна у будь-якому супермаркеті або на ринку. Їх вартість коливається від 30 до 200 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up