Партнер рубрики Події

Як виглядає туалет за мільйон біля «Кульбаби». Чому вбиральня працює не завжди?

Як виглядає туалет за мільйон біля «Кульбаби». Чому вбиральня працює не завжди?

Громадську вбиральню на вулиці В’ячеслава Чорновола облаштували ще минулого року. Довгий час вона не працювала, оскільки готували відповідні документи. Тепер, коли у вбиральні є балансоутримувач, вона періодично не працює, або працює чомусь лише одна кабінка.

Вбиральня на вулиці Чорновола біля фонтану «Кульбаба» коштувала бюджету міста 1 млн. 117 тис. грн. Раніше її передали на балансоутримання КП «Туристично інформаційного центру Тернополя». Однак під час карантину вбиральню передали на утримання іншого підприємства.

- Наразі вбиральню ми передали іншому підприємству, - каже директор Туристично інформаційного центру Тарас Ковальчук. – Через карантин не можемо займатися цим питанням. Більше того, через обмеження існування ТІЦу взагалі було під питанням, адже туризму майже немає.  

Відео дня

Чи працює вбиральня?

Журналіст кілька разів намагався перевірити, чи працює вбиральня, однак, вона зазвичай або зачинена, або працювала лише одна кабінка.

- Вбиральня іноді зачинена, але зазвичай вона працює, - розповідають в одному з МАФів поруч. – Часто бачу, як там прибирають.

Перехожі також кажуть, що туалет працює не завжди.

Один раз нам таки вдалось побачити - він може працювати! Однак кабінка - для людей з інвалідністю була зачинена. В іншу - вдалось зайти. Вартість – 5 гривень. Купюри потрібно ввести у приймач. Здачу апарат не видає.

Після тог, як ви внесли купюри, двері автоматично відчиняються. Вони також зачиняться автоматично, як тільки ви зайдете всередину. У вас буде 15 хвилин, щоб скористатися вбиральнею. Про те, що туалет зайнятий можна побачити на дисплеї.

Усередині чисто. Там є унітаз та пісуар. Неприємного запаху немає. Можливо, тому що рідко працює. Вбиральня чиста, хоча, як помітив журналіст, до нього часто вишиковується черга.

Є рукомийник, щоправда, не одразу зрозуміло, як ним скористатися. Щоб пішла вода - потрібно спершу натиснути згори на поршень.

Є дозатор для мила. Мило - рідке. Також є туалетний папір, а от паперових рушників не було, хоча місце для них є. Сушарка працює.

Всередині є хороше освітлення. Вентиляція працює добре. Щоб вийти – потрібно натиснути на спеціальну кнопку, тоді двері відчиняться.

Чому вбиральня часто не працює

Ми звернулися до міської ради, щоб дізнатися, чому в кращому випадку працює лише одна кабінка.

Як пояснила речниця міської ради Мар’яна Зварич, проблема полягає в тому, що вбиральну передали на баланс іншого підприємства. Потрібно підготувати необхідні документи.

- Минулої середи, 19 серпня, рішенням виконавчого комітету даний туалет був переданий на баланс КП «Підприємство матеріально –технічного забезпечення», - пояснили у міськраді. - Наразі КП у процесі укладання відповідних договорів з підприємцем на його обслуговування.

Найближчим часом вбиральня має відновити свою роботу та працювати повноцінно.

А як вам така вбиральня? Чи відповідає ціна якості? Пишіть думки у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • СТУГНА-П

    Ми в якій країні живемо ? Чому це туалет написано на іноземній мові ,що це за дискримінація української мови .
  • чач

    то певно золотий унітаз там є
  • Іван

    щоб дізнатися, чому він коштує 1000000,потрібно дізнатись хто власник кафешки, і ким він приходиться нашому мерові...
    все так просто... якщо можна було б зароблґти на воді з озера, чи повітрі, вони би, і тут щось придумали... працює все і всюди, де тільки щось робиться....
    оце мер...
  • Анна Броніцька

    Країна чудес....з туалетом важко вирішити питання...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up