Партнер рубрики Події

Як виглядатиме Дальній пляж після реконструкції

Як виглядатиме Дальній пляж після реконструкції

Штучний пляж, водні гірки, спортивні майданчики, роздягальні та душові планують облаштувати на Дальньому пляжі під час капітальної реконструкції. Роботи розпочнуть наступного року.

Планують  облаштувати водні гірки спортивні майданчики, зону для відпочинку дітей. Зроблять реконструкцію причалу, до якого від пляжу вестиме пішохідна доріжка, розчищена частина водного плеса. Облаштують роздягальні, душові, туалети.

- Цілком ймовірно, що наступного року тернополяни зможуть відпочивати на оновленому Дальньому пляжі, - каже заступник міського голови Владислав Стемковський. - Цього року розпочати роботи ще не можемо, бо чекаємо на грант. Нещодавно проект щодо облаштування міського пляжу пройшов перший з двох етапів відбору на фінансування з Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва. Для реалізації цього проекту місто претендує на кошти у розмірі 1 мільйон 250 тисяч євро. Якщо все таки  не зможемо отримати цей грант, то будемо старатись зробити пляж за бюджетні кошти. Пляж має великий потенціал, залишилось просто привести його до ладу.

Відео дня

Читайте також: Цьогоріч на "Циганці" можна буде купатись.

Роботи планують провести відповідно до європейських стандартів.

- Крім цього, підприємець хоче зробити штучний пляж. Тобто, територія пляжу включно з водою буде закрита понтонами - плаваючими конструкціями. Але ця ідея ще обговорюється, – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради Олег Соколовський.

Земельну ділянку Дальнього пляжу площею три з половиною гектари, яка відноситься до рекреаційної зони, передали у постійне користування управлінню ЖКГ на засіданні сесії міськради 4 квітня. До цього Дальній пляж був "нічийним" - земельна ділянка не була ні за ким закріплена.


 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Danylo

    дійсно, нам дуже потрібний дальній пляж за 49 мільйонів, особливо коли хлопцям потрібні автівки щоб вивозити поранених, коли люди по 100-200 грн скидаються на тепляк для взводу, бо вночі не видно ворога, коли артилеристи чи ПВО збирають гроші на антени для звязку. Дійсно сергійку, нам дуже треба пляж під час війни за 49 мільйонів
  • Andriy Dzu

    ...на даний час встигли поставити тільки вагончик з пивом. :)
  • Герасимчук Ростислав

    Зважаючи на циганку, можна сподіватись що так воно і буде
  • Кактус

    завезуть пісочку та й по реконструкції. зате барів наставлять

keyboard_arrow_up