Як забудовують Центр та парки Тернополя

Як забудовують Центр та парки Тернополя

Забудова на Брюкнера, ущільнення за «Перемогою», реконструкція Площі героїв Євромайдану, зменшення парків, розростання ринків – все це змінює обличчя Тернополя. Ми щодня спостерігаємо нові будови та реконструкції, а тому не помічаємо чіткої різниці між «було» та «стало» 

З допомогою сервісу «Гугл Земля» ми покажемо вам декілька місцин Файного міста, які змінилися за останні роки через забудову. Інформація, не найактуальніша, бо останні доступні супутникові зйомки в сервісі - 2016 року. Тому для порівняння використовуємо картинки 2010 та 2016 року. Також акцентуємо увагу, що чимало вільних земель уже мають власника. А це означає, що за декілька років контрасти будуть ще разючішші. Як приклад дялянок, які вже сформовані, але не задубовані: відведені 60 сотих в парку Нацвідродження під «Екоготель», «закріплення за туалетом» в парку Шевченка 43 соток, надання базі відпочинку більше 4 гектарів землі в парку «Загребелля», виділення під будівництво «Льодового палацу» в парку «Топільче» близько 1,3 га землі. В 2020 році більшість тих ділянок, які поки вільні проте ущільнять місто чи знищать зелені зони, забудують. Тоді порівняння будуть більш наочними.

Юрій ШТОПКО, депутат міської ради, член комісії з питань архітектури та містобудування:

- Ущільнення та знищення паркових зон, однозначно, явище якого варто уникати. Варто розуміти, що поява об’єкту на «вільному місці» означає й потребу в паркомісцях, дитячих майданчиках, прибудинковій території – а для них, часто, вже просто немає місця. Тернопіль потрібно не забудовувати всередині, а розбудовувати в сторони. Щодо зелених зон, то їх вже катастрофічно бракує. Депутати сьогоднішнього скликання це розуміють і дурниць, майже не роблять.

Відео дня

 

Папк Національного відродження

Частина парку «Топільче» в районі ринку

Забудова в районі «Атріуму»

Територія біля недобудованої бібліотеки

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Serj Sinkiv

    Надал і природа це не сумісні речі!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up