Партнер рубрики Події

Як живуть та про що мріють діти у прийомних сім'ях


Як живуть та про що мріють діти у прийомних сім'ях
  • Подружжя Світлани та Андрія Рожицьких нещодавно відкрило будинок сімейного типу у Підволочиську.
  • Вони мають має п’ятеро рідних і п’ятеро прийомних неповнолітніх дітей.
  • Редакція "20 хвилин" спільно з читачами і спонсорами підготували для родини подарунки. 

     

Привітати і малечу, і дорослих прийшли небайдужі жителі Тернопільщини – друзі, знайомі, спонсори, священики та чиновники. Подружжя Світлани та Андрія Рожицьких має п’ятеро рідних і п’ятеро прийомних неповнолітніх дітей. Ще семеро дітей, яких брали з дитячих будинків, уже повнолітні, частина живе окремо, дехто лишився разом із родиною.

За словами жінки, маленькі діти ще мають шанс потрапити у родини, а от після 14 років, особливо якщо в них є певні проблеми зі здоров’ям, їх уже навряд хтось візьме. Тому вони з чоловіком свідомо забирали до себе уже підлітків. Наймолодшій прийомній дитині в родині нині – 6 років.

Прийомні діти кличуть пані Світлану мамою, а її чоловіка Андрія – татом. І вони щасливі від того. Нині подружжя прагне забезпечити дітям комфортне проживання. Родина переїхала у новий будинок, у якому не було абсолютно нічого, крім стін. Тепер – це світла та простора оселя.

Відео дня

Безкоштовно в аквапарк та купа солодощів

"RIA плюс" ініціювала збір подарунків для прийомних діток. Читачі газети та сайту "20 хвилин" приносили в редакцію одяг, фрукти, гігієнічні засоби, кухонні прибори, техніку та посуд. Телефонували навіть тернополяни, які живуть за кордоном, обіцяли надіслати адресні подарунки родині.

Працівники торгової марки "Рошен" підготували для малечі солодкі подарунки, яким малюки дуже втішилися. Цукерками смакували із величезним задоволенням. Батьки наголошують, що вони то найбільше люблять.

Приємну несподіванку для родини підготували і працівники готельно-розважального комплексу "Алігатор". Усі члени сім'ї Рожицьких мають право на тригодинний відпочинок у аквапарку. До слова, заклад постійно проводить благодійні акції для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування чи інших незахищених категорій. На сайті комплексу можна знайти багато інформації про програми лояльності.

Дітлахи були надзвичайно раді таким подарункам. Кажуть, що дуже хочуть побувати в аквапарку, похлюпатися у воді та пострибати з гірок.

Поки дорослі приймали дарунки, малеча радісно розглядала кожного "миколайчика".

- Ура! У мене тепер є нова "Барбі", - радісно вигукнула семирічна Мар'янка. – Це буде моя подружка.

Двчинка отримала ще й набір для дитячого макіяжу. З цим їй допомагали старші сестрички.

Робили селфі та будували дороги

Рідна сестричка Мар'янки – Софійка теж була чемна, тому без подарунків не лишилася. Хоча вона більше зраділа розмові з журналісткою, допомагала знімати відео та просила про селфі.

- Коли виросту, хочу мати телефон, щоб фотографувати, - посміхаючись зауважила маленька фея. – Це так прикольно!

А її дев'ятирічний братик Іванко тим часом розбирав дороги з конструкторів, бавився машинами. Хлопчик зізнався, що втомився від метушні та великої кількості гостей у домі, тож хотів би просто спокійно погратися.

Старші дівчата – Зоряна, Марія, Любов та Христина допомагали мамі Світлані накривати на стіл. 

Батьки – Андрій Рожицький та його дружина Світлана подякували усім небайдужим за допомогу та увагу.

Пан Андрій додав, що мати щасливу родину нелегко. Але це можливо, потрібно лиш щодня наполегливо працювати.

- Бувають труднощі, проблеми, непорозуміння. З дітьми не завжди вдається домовитися. У кожного свій характер. Але, якщо діти бачать, що в сім'ї панує любов, злагода, то вони почуваються комфортно. І, звісно, без Божої помочі, нікуди. Він наставляє на добрі справи та дає сил з усім впоратися.

Товаришують сім'ями та допомагають

На відкриття будинку сімейного типу до родини Рожицьких завітали друзі – сім'я Олега та Світлани Данилюків – із села Жовнівка Бережанського району. Подружжя має четверо рідних та п’ятеро прийомних дітей (офіційно). Нині пані Світлана вагітна, тож скоро в родині буде маленьке поповнення.

10 років тому жінка зовсім випадково почула історію хлопчика Олега, якого виховувала бабуся. Спочатку взяла його на два тижні, а коли літня родичка померла, забрали дитину в сім’ю. Згодом у родині з’являлися інші дітки. Наймолодшому – Іванкові – 3,5 рочки. Його нещодавно забрали з притулку.

Діти з цієї родини також отримали свої "миколайчики" від читачів газети "RIA плюс" та спонсорів.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up