Партнер рубрики Події

Як змінилось місто під час карантину. Що ще потрібно зробити? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Як змінилось місто під час карантину. Що ще потрібно зробити? (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Незважаючи на карантин, у Тернополі продовжують ремонтні роботи. На деякі зміни жителі міста відреагували позитивно, а дещо ж вважають зайвим та непотрібним.
  • Як змінилось місто під час карантину – дивіться у нашому репортажі.

У місті встановлюють нові зупинки громадського транспорту. Одну з таких облаштували на вул. Богдана Хмельницького біля залізничного вокзалу. Робітники вже зробили металевий каркас, однак  від дощу поки що вона не захистить. Покрівлі ще немає. Загалом до кінця року у місті облаштують 9 таких зупинок.

Привокзальну площу також закінчили облаштовувати під час карантину. Нещодавно там облаштували лавки для сидіння. Однак і там ще не встигли встановити дах. Також на вокзалі вже є нові смітники. До цього на оновленій площі було кілька старих бетонних урн. Деякі з них лишились на площі і досі.

Відео дня

На вулиці Руській оновили асфальтове покриття. Значну частину дороги повністю заміили. Спершу новий асфальт поклали на ділянці між Технічним університетом та Центральним універмагом. Згодом новий асфальт поклали між школою №6 та набережною Ставу.

Багато суперечок викликало у тернополян металеве вертикальне озеленення у парках міста. Хтось вважає ковані дерева та арки у парку ім. Тараса Шевченка, Топільче та Національного відродження несмаком та пустою витратою коштів. Однак багато людей вважають, що вертикальне озеленення стало новою окрасою міста.

Під час карантину, коли ще тривав навчальний процес, біля школи №4 почали класти бруківку на вході в заклад. Також там облаштовують огорожу. Роботи ще тривають. У багатьох школах та садочках після початку карантину почали проводити ремонти.  

Масштабна реконструкція території біля Тернопільської гімназії ім. І. Франка, що на вулиці Коперника, також не сподобалась багатьом мешканцям міста. Дехто обурився, що через реконструкцію там вирубали дерева, а декому не сподобалась ідея для пам’ятника учневі, який мають встановити на оновленій території. Пам’ятник буде у вигляді парти. Наразі роботи біля закладу тривають. Їх почали на початку літа.

У сквері на вул. Качали облаштовують трансфер-містечко. Цей проєкт запропонували тернополяни на громадський бюджет. У сквері буде зона відпочинку. Також там можна буде влаштовувати різні заходи.

У парку Національного відродження триває ремонт сходів біля Літака. Вони матимуть пандус, як на сходах на вулиці Чорновола біля фонтану «Кульбаба». Роботи планують закінчити до кінця літа.

У місті також облаштували спуски на перходах. Зокрема, на Руській та вул. Богдана Хмельницького. Однак плавного спуску з тротуару до асфальту вдалось досягти не всюди.

А які зміни помітили ви? Чи подобаються вони вам? Пишіть у коментарях!

Читайте також: Що в Тернополі не зроблять через карантин. До бюджету внесли серйозні зміни: звідки гроші забрали
Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Дебера

    А цей безлад на вулиці 15 квітня 1. ЖЕК і влада не реагують на зауваження мешканців будинку. Що робити з цими смітниками які стоять прямо під вікнами.
  • David Starr

    Коли на Будного буде нормальна дорога?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up