Відновили богослужіння і роздумують, чи передається коронавірус через чашу. Як працює Почаївська лавра?

Відновили богослужіння і роздумують, чи передається коронавірус через чашу. Як працює Почаївська лавра?

На Кременеччині від початку карантину зафіксували найбільшу кількість захворювань на Covid-19 в області. Яка ситуація в районі зараз, читайте у матеріалі. 

- Мої знайомі минулого тижня поїхали у Почаївську лавру. Там залишались ночувати у готелі на території лаври. Він працює, незважаючи на карантин, - повідомив редакцію тернополянин Віталій. - Зважаючи на те, скільки хворих було на Кременеччині і яка ситуація була в самій Лаврі, не думаю, що це безпечно. Тим більше, здається, на території району робота готелів заборонена. 

Станом на 14 липня і справді на Кременеччині не дозволено працювати готелям. Проте, рішенням комісії ТЕБ НС Почаївської ОТГ, у самому Почаєві прийом відвідувачів у готелях на території громади відновили. 

Яка ситуація в Лаврі

- Зараз ми дуже добре співпрацюємо із духовними наставниками Почаївської лаври. Вони з розумінням поставились до всіх протиепідемічних заходів, які були введені в районі та дотримуються їх, - каже очільник району Василь Ясіновський. - На початку карантину були деякі непорозуміння, але згодом за підтримки правоохоронних органів, вірян та керівництва Лаври, усе вдалось залагодити. І тим самим ситуація в районі із захворюваністю покращилась. 

Відео дня

Читайте також: "Усі жителі – це контактні особи»: яка насправді ситуація в Почаєві. В'їзд та виїзд там обмежили"

Пан Ясіновський каже, що у Лаврі зараз  повністю відновили богослужіння, але усіх загальнодержавних норм карантину дотримуються. 

Проте на офіційному сайті Лаври тему коронавірусу не покидають. Представники Свято-Успенської Почаївської лаври  (УПЦ МП) розповідають про те, що від туберкульозу та грипу померли більше людей, ніж від СOVID-19  та роздумують над тим, чи можна заразитись вірусом через чашу. 

 

Відкрили кримінальне провадження

Як повідомляли журналісти видання "Українська правда" 21 квітня, поліція відкрила кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі (УПЦ МП) на Тернопільщині.

- Поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі під час Великоднього богослужіння. Переважна більшість вірян не дотримувалися дистанції та були без засобів захисту, - йдеться в повідомленні. 

Кримінальне провадження розпочали за статтею 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомили у пресслужбі ГУНП в Тернопільській області, станом на 14 липня, кримінальне провадження знаходиться на стадії досудового розслідування. Зараз допитують вірян та духовенство Лаври. Уже незабаром провадження передадуть у суд. 

Три хворих за три тижні

Як повідомляє ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр", станом на ранок 14 липня в Кременецькому районі  зафіксовано 432 випадки захворювання на коронавірус. 378 людей одужало, 8 летальних випадків. 

За словами Василя Ясіновського, зараз район повертається до повного функціонування: магазини працюють, транспорт також відновив роботу, звісно, із дотриманням протиепідемічних норм. 

- За три останніх тижні у нашому районі зафіксовано, здається, лише три нових випадки захворювання, - каже голова РДА. - Це хороший показник. Сподіваємось, що ситуація буде такою і надалі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • David Starr

    Церква Зла.
  • Oleg Gaidutsky

    Спеціально для Галини Древнівської! Моя історія! 2014 р. ЗСУ підходили в м.Донецьк, як на дороги вийшли віруни УПЦ МП з іконами в руках для того щоб непропустити нас в місто, в той час коли в нього з іншого боку спокійно заходили військовослужбовці РФ і безпроблемно розгортали свої поозиції!

    А тепер Галина і вісі інші прихильники УПЦМП зазирніть в очі матерям солдат, які не повернулися зі Російсько - Української війни!!!
  • ігор

    1. "Про статистику хвороб". А хтось заперечує що так є? Ситуація з короною і залякуванням людей штучно роздута по всьому світі, бо люди від інших хвороб гине набагато більше, але ж простіше спихнути ніж лікувати.

    2. "В Лаврі є хворі і йдуть служби". Памятаю як там виявили хворих із Молдови і скільки понасирали про це в газетах і т.д., ну і що далі? Оскільки виявилось що МП це "гніздо короновірусу", то там повинен був відбутися суцільний мор,  лишитися руїна і суцільний цвинтар, хтось це бачив? Може тепер зрозуміло хто був правий? Бо треба ще й вірити в Бога, а не тільки дурнею страдати.
  • Галина Древніцька

    Скоро буде Хресний Хід до Почаєва,на честь Чудотворної Ікони Почаївської Матері Божої...Приєднуйтесь.

    Oleg Gaidutsky reply Галина Древніцька

    Ненавиджу Галина Вас та всіх інших прихильників УПЦ МП через вашу пропаганду та відчайдушну підтримку останнього кремлівського форкпосту в Україні!!!!

    Oleg Gaidutsky reply Oleg Gaidutsky

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up