"Так і казали, скоро той будинок згорить. Якби вночі трапилось - була б біда": пожежа у багатоповерхівці

"Так і казали, скоро той будинок згорить. Якби вночі трапилось - була б біда": пожежа у багатоповерхівці
  • Відкритий вогонь у електричному щитку в обід 24 травня помітили мешканці одного з під'їздів будинку № 45 на вулиці Острозького. 
  • До приїзду пожежників вогонь ліквідували. Але мешканці налякані, бо таке могло трапитись і в нічну пору, і тоді наслідки були б плачевними.

- На Острозького, 45 загорівся щиток, - розповідає Тернополянка Вікторія. - Люди побачили, що горить та викликали пожежників. До їх приїзду вогонь ліквідували власними силами. Закидали землею з вазонів. Але це не смішно, бо таке могло трапитись і вночі, і ніхто би не побачив цього так швидко. 

Як розповідають люди, які живуть тут, разом із пожежниками, звернулись в аварійну обслуговуюючого підприємства будинку. Електрик одразу ж приїхав на виклик. 

- Потім приїхали РЕМ та відключили електрику повністю, - продовжує жінка. - Коли її відновлять - невідомо. Зараз там працюють люди. Але ми збираємось звертатись у міську раду, щоб таке не повторилось. У нас старий будинок. Нам електрики так і сказали, що скоро той будинок згорить. Бо такі пожежі неодноразово виникали вже. Проводка не витримує навантаження чими електроприладами, які підключають люди. Це більше не можна так залишати. Ми хочемо, щоб провели капітальний ремонт електропроводки.

Відео дня

Причини наразі не встановили

Як повідомляє в.о. директора ДП "Комунальник - 1", яке обслуговує даний будинок, Василь Гетьман, на місці працюють аварійники.

- Близько 14 години дня мешканці будинку звернулись до аварійної підприємства, - каже Василь Гетьман. - Аварійна служба ДП "Комунальник - 1 " виїхали на місце та зараз проводять ремонтні роботи. Зокрема, проводять заміну запобіжників та проводки. Також викликали бригаду РЕМу. Сподіваємось, що електропостачання у будинку відновлять до кінця дня. 

Про причини загоряння наразі нічого не повідомляють. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Денис Хілініч

    в платіжках пишуть оплата за "утримання жилья", а треба правильно писати-оплата за "утримання жулья"
  • Анонім

    ЖЕКи само собою винуваті ,що не міняють вчасно електропроводку і комутаційні пристрої ,але і люди теж винуваті і це не лише в цьому будинку ,а в по цілому місту . На алюмінієву проводку 2,5 мм ставлять 20-25 А автомат ,а ЖЕКи не контролюють цього та і РЕМ мав би зобовязати всіх поставити 10-16 А і опломбувати оскільки згідно договору на кожну квартиру дано 2,2 кВт ,а люди явно беруть не 2,2 кВт ось і результат . В моєму будинку в щитках ніхто нічого не міняє ,провода чорніють від нагрівання , люди ставлять 25 А автомати, коли звичайна алюмінієва проводка витримує 19 А .

    Vitaly Goldman reply Анонім

    Як може бути 2.2кВт, коли в техпаспорті електродуховки написано 3.5 кВт. А ще є мікрохвильовка 1кВт, чайник 2кВт... і таке інше до 1кВт назбирається. Не менше 10кВт має бути на квартиру.

    Анонім reply Vitaly Goldman

    Ну 10 кВт дають на приватні будинки де ввідний кабель 16 мм квадратних ,а в старих багатоповерхівках там розрахунки інші .Чим більше квартир тим меньше і дають потужність на квартиру . Толку з того ,що люди міняють проводку у хатах на мідь ,якщо лишаються старі магістральні мережі ,старі щитові і саме основне зовнішні мережі зараз працюють на максимумі оскільки в ті часи їх закладали з тройним запасом ,а зараз цей запас вичерпався . Люди не ставте на стару алюмінієву проводку автоматичні вимикачі номіналом С20 С25 і више . Алюмінієва проводка витримує 19 А . Ці автоматичні вимикачі врятують від короткого замикання ,але не від перегрузу. В хаті все згорить ,а ці вимикачі не відключаться .Думайте ,що ви ставите в щитках . В щитках на таку проводку за часів СССР взагалі пробки ставили на 10А .

    Олександр Романюк reply Vitaly Goldman

    Норми були розроблені ще за СРСР. Іх ніхто толком не переглядав. Відповідно і проводка проведена під ці норми.
  • kj hh;

    отак наші жеки куди купу грошей платимо,працюють
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up