Партнер рубрики Події

Які безплатні стоматологічні послуги можна отримати в клініці медуніверситету

Які безплатні стоматологічні послуги можна отримати в клініці медуніверситету

Щойно відкрита стоматологічна клініка медичного університету буде обслуговувати тернополян і жителів області.  Платними будуть лише послуги протезування зубів. Крім того, клініка буде проводити огляди для сиротинців та дитячих садочків.   

Стоматологічну клініку медуніверситету відкрили 5 квітня за адресою вулиця Чехова, 7. На церемонії ректор медуніверситету повідомив, що частина медичних послуг для тернополяни буде безкоштовною.  

 - Ми беремо на себе зобов’язання, - заявив ректор медичного університету Михайло Корда, -  надавати терапевтичну стоматологічну допомогу базовими стоматологічними матеріалами всім жителям області. У нас укладена угода із сиротинцями та будинком престарілих у Петрикові, дитячими садочками. Ми беремо над цими закладами шефство і будемо проводити профілактичні огляди для цих закладів.

Нещодавно прем’єр-міністр України підписав постанову Кабміну, яка дозволила медичному університету  відкрити стоматологічну клініку. Раніше ТДМУ ім. Горбачевського отримав ліцензію на надання стоматологічних послуг. Це означає, що викладачі вузу отримали повні юридичні права займатися стоматологічною практикою. Для нового закладу закупили і оновили 26 стоматологічних установок. Серед них є рентгенологічний апарат, ортопантомограф та інші необхідні апарати.

Відео дня

Протягом року ремонтували приміщення. Загальну суму витрат на відділення ректор університету оцінив  у  4-5 мільйонів гривень. Клініка призначена для того, щоб надавати кваліфіковану допомогу жителям Тернополя та Тернопільської області. Графік роботи : понеділок – пятниця, 09.00 – 17.00.

Представники університету повідомили, що перевагою їхньої клініки є висока якість кадрів. У жодному стоматологічному закладі Тернопільщини немає такої концентрації кандидатів і докторів медичних наук, доцентів та професорів. В клініці працюватимуть близько п’ятидесяти лікарів та студенти. Починаючи з третього курсу  - асистентами, а студенти старших курсів та інтерни будуть проводити прості маніпуляції.  

 - Ми надаємо весь спектр стоматологічних послуг, - пояснює керівник стоматологічного відділення Віталій Щерба, -  профілактитичні огляди, консультації, санацію ротової порожнини. В клініці буде проводитися терапевтичне лікування – лікування карієсу, зубних каналів, парадонту і слизової оболонки. В клініці працюють кафедри дитячої, хірургічної та ортопедичної стоматології. Якраз, ортопедичні послуги будуть платними – протезування коронками та протезами. Наразі, ми не маємо можливості користуватися не базовими матеріалами, а застосовуємо той медичний матеріал, який закуповує університет.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up