Партнер рубрики Події

Які позашкільні заклади є безкоштовними у Тернополі

Які позашкільні заклади є безкоштовними у Тернополі
  • Плавати у каное та на байдарках, створювати квітники, моделювати ракети та судна, а також плести з бісеру та багато іншого -  і все навчання безкоштовне.
  • Більшість гуртків розпочинають навчання з 15 вересня.

 

Для батьків питання про те, чим займаиметься дитина після школи, є доволі важливим. У Тернополі кожна дитина  може знайти заняття до душі.

У комунальних позашкільних навчальних закладах Тернополя діти можуть навчатися танцям, рукоділлю, малюванню та автомоделюванню, і головне - безкоштовно чи за символічну плату.

У більшості закладів набір дітей триває цілий рік, проте, наголошують, що краще віддати дитину в гурток до кінця вересня.

Відео дня

Спортивна школа «Екстрім»

Якщо дитина любить зимові види спорту, її можна віддати, де є гуртки з лижного фрістайлу та сноубордингу.

Заняття там безкоштовні, займаються діти щодня, адже їх активно готують до зимового сезону. Поки немає снігу, вони тренуються на скейтах та роликах. Бажано, щоб дитина вчилася їздити на лижах та сноуборді з раннього дитинства, тому дітей приймають з першого класу.

Діти старшого віку мають складати нормативи, щоб тренер вирішив, чи можна їх пускати на гору. Гора та підйомник на неї, де тренуються та змагаються учні школи «Екстрім», навпроти школи № 11.

Адреса :  м.Тернопіль, Тарнавського, 22а.

Вік : 6-17 років

Телефон : (0352) 26-80-83

Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

Тут навчають дітей декоративно-прикладному напрямку. А напередодні Великодня діток навчають малювати писанки.

Програми навчання:

- квітково-декоративний напрямок

- біологічний напрямок

- зоологічний напрямок

- екологічний напрямок

- декоративно-прикладний напрямок

На території закладу є власні теплиці, парники, зимовий сад , акваріумний клуб та зоокуток.

Тому все, що діти вивчатимуть теоретично, потім зможуть побачити на практиці, - розповідають в центрі учнівської молоді.

Адреса : м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 21

Вік : 6-18 років.

Телефон : (0352) 25-05-46

Станція юних техніків Тернопільської міської ради

СЮТ - ще одна комунальна установа, в якій навчають дітей безкоштовно або за символічну суму.

Напрямами навчання:

- науково-технічний;

- дослідницько-експериментальний;

- художньо-естетичний

У СЮТ діє школа бісероплетіння, де діток навчають цьому народному ремеслу. Також діти матимуть змогу навчитися моделювати іграшки й сувеніри, та навчитись декоративно-ужитковому і образотворчому мистецтву. Також в закладі діє танцювальна школа “Бджілка”.

Окрім цього, є школа інформатики та науково-технічної творчості., де учні вчаться комп’ютерній анімації, Web-дизайну, програмуванню, цифрової обробці кіно-фото матеріалів.

Адреса : м. Тернопіль, вул. Київська, 3б  

Вік : 6-18 років.

Телефон : (0352) 26-86-97

Школа народних ремесел

Школа пропонує дітям шкільного віку чимало гуртків: різьблення по дереву, виготовлення художніх меблів, гончарства і кераміки, ткацтва, плетіння з природних матеріалів – рогози, соломи, бісеру, декоративного розпису і малярства, виготовлення іграшок із солоного тіста, малювання на склі та інші. Заняття у школі народних ремесел відбуваються частіше – 3-4 рази у тиждень.

Адреса : м. Тернопiль, вул. Новий Свiт, 19   

Вік : 5-21 років

Телефон : (0352) 25-34-93

Дитяча хорова школа "Зоринка"

"Зоринка" навчає дітей молодшого шкільного віку мистецтву вокалу.

Навчання розпочнеться з 18 вересня. Прослуховування проводять за адресою Грушевського, 2-а. Загальний термін навчання - 8 років.

Програми навчання:

- хорові дисципліни,

- мистецтво вокалу

- гра на музичних інструментах (фортепіано, скрипці, сопілці, бандурі, баяні, акордеоні, ударних інструментах).

Адреса: м. Тернопіль, вул. М. Грушевського, 2а  

Вік: 6-9 років

Телефон: (0352) 25-15-90

Авіамодельний клуб "Горизонт"

надає можливість дітям навчитися моделювати усі види повітряних засобів пересування. Навчання у школі безкоштовне, але необхідним є придбання матеріалів. Набір починається з 1 вересня.

Адреса :  м. Тернопіль, вул., 15 квітня, 3А.

Вік: 7-18 років

Телефон: (0352) 42 42 30

Спортивний клуб з водних видів спорту "Буревісник"

"Буревісник" навчає дітей веслуванню на байдарках та каное. Заняття з літніх видів спорту тривають увесь рік - діти займаються загальною фізичною підготовкою.

Адреса: м Тернопіль, вул. Білецька, 54

Вік: 10-18 років

Телефон: (0352) 25-47-56

Дитяча юнацька спортивна школа 

Хоча назва школи "Комплексна дитяча юнацька спортивна школа з футболу та ігрових видів спорту", та тепер тут навчають дітей спортивно-технічному напрямку. Тут діти матимуть змогу навчитись космічного макетування, ракето- та судномоделювання. А також радіокерування та конструювання повітряних зміїв.

Окрім того, в закладі діє картинговий клуб.

Адреса: вул. Митрополита Шептицького, 26

Вік: 6-18 років

Телефон: (097) 720-87-50

"Центр творчості дітей та юнацтва"

виховує більше двох тисяч юних тернополян. Працюють тут на безкоштовній основі.  за різними напрямками. "Центр творчості дітей та юнацтва" розташований у чотирьох приміщеннях. Основне з них - офіс та відділ організаційно-методичної роботи, народний театр пісні "Співаночка", ансамбль "Росинка", гурт скрипалів, "Школа раннього естетичного розвитку "Зернятко", гурток з образотворчого мистецтва та інші творчі об'єднання працюють у центрі міста - на вул.Грушевського, 2 (за ЗОШ №4). Один з філіалів розташований на вул. Лесі Українки,16, що на "Східному" масиві, де в основному діють відділи декоративно- прикладного, ужиткового та образотворчого мистецтва.

Туристсько-краєзнавчу роботу з учнями проводить на вул. Нечая, 4, що на масиві "Новий Світ".

Найбільший філіал розташований на вул. Купчинського, 3, що на мікрорайоні "Сонячний". Навіть малюки можуть займатися у школі ранього естетичного розвитку. Тут вчителі проводять цілий комплекс занять: з математики, англійської мови, хореографії, вокалу, малювання, розвитку мовлення.

Телефон: (0352) 25-05-42 

Вік : 4-21 років 

ДЮСШ № 1

Навчають грати у волейбол та шахи. Також дітей навчають важкій атлетиці, карате, вільній боротьбі та спортивному плаванню.

Адреса : вул. Вишнивецького, 8а

Вік : 6-16 років

Телефон : (0352) 28-14-40

ДЮСШ №  2

В Тернополі для дітей діють секції з плавання, спортивної гімнастики, але виключно для дівчат, й фехтування.

Адреса : вул. Кн. Острозького, 16

Вік : 6-16 років

Телефон : (0352) 25 47 24

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Токцтксеум Тернопіль

    Ще потрібно добавити Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, що знаходиться по вулиці Качали 3.
  • Viktor Matsykur

    додайте обласний центр технічної творчості, обласну дюсш, обласну дюсш з літніх видів спорту, дюсш 1 і 2 м. тернополя, дюсш з греко-римськї боротьби. і визначтеся в термінах - гуртки чи дитячо-юнацькі спортивні школи, це різні речі. але написати варто про всі.
  • Світлана Кузьмович

    Але чомусь про найбільший заклад позашкільної освіти КЗ ТМР Центр творчості дітей та юнацтва не написано ні слова

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Світлана Кузьмович

    Дякуємо, додамо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 На Тернопільщині 3-4 травня надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up