Партнер рубрики Події

Які є та скільки коштують розваги у "Файному зимовому містечку". Чи безпечні вони для вас?

Які є та скільки коштують розваги у "Файному зимовому містечку". Чи безпечні вони для вас?
  • Цього року зимове містечко значно бідніше, ніж минулого року. Через пандемію коронавірусу довелося відмовитися від ярмарки та облаштування сцени, де на свята проводили різні заходи та концерти.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, скільки коштують розваги та чи безпечні вони.
На Театральному майдані вже працює зимове містечко. 18 грудня там засвітили головну ялинку міста. Також встановили атракціони та шопку. Для святкового настрою не вистачає лише снігу

Які розваги є на площі?

Окрім головної ялинки та різдвяної шопки, на території зимового містечка встановили атракціони. Є як для малечі, так і для дорослих.

Для малят — потяги та каруселі. Тривалість розваги – 3 хвилини. Коштує 50-70 гривень.

Однак у понеділок зранку людей не так багато. Відвідувачі приходять переважно після обіду.

На вході на Театральний майдан встановили безпрограшну лотерею. Вартість – 70 гривень. Суть гри в тому, щоб закотити шість м’ячиків у лузи.

Відео дня

– Вам дається шість м’ячиків, і ви їх закочуєте у спеціальні отвори з позначеної лінії, – розповів касир. – Кожен отвір має суму балів. Якщо м’ячик не закотився – ви повторюєте спробу, доки всі м’ячики не опиняться в отворах. Після цього бали додаються, і ви обираєте собі приз.

Виграти можна від невеликих іграшок та аксесуарів до великих м’яких звірят.

Є розваги і для любителів екстриму.  Атракціон «Сальто» та «Корабель» коштують 100 гривень за 3 хвилини. Карусель «Восьминіг» — 80 гривень за 3 хвилини. Багато тернополян тролять атракціон через його вигляд. За тематикою він більше підходить до Геллоувіну, аніж до Різдва чи Нового року. До того ж, ззовні помітно, що фарба злізла,є плями іржі. 

Чому саме такі забави вирішили поставити на площі? Відповідь на це питання читайте згодом. 

Атракціони для дорослих та дітей від 14 років. Тривалість розваги – 3 хвилини. Коштує 80-100 гривень.

Неподалік пам’ятника Тарасу Шевченку є ще два атракціони — Лавка та Фуга. На них дозволяють кататися дітям, від 14 років.

А ви вже відвідували зимове містечко? Чи подобається воно вам? Проголосуйте та напишіть у коментарях! 

Опитування

Чи подобається вам зимове містечко?

Ми звернулися до міської ради, щоб дізнатися, як саме перевіряли атракціони та чи безпечні вони. Наразі ми очікуємо відповідь.

Що зникло з зимового містечка?

Через те, що на площі немає зимової ярмарки, вона виглядає порожньою. Більшість атракціонів, які були минулого року, повернулися. НЕ встановлювали гірку для сноутюбів. Вона була біля пам’ятника Пушкіну. Як пояснив відповідальний за організацію зимового містечка Тарас Ковальчук – від гірки довелося відмовитися, оскільки вона складна в монтажі, до того ж, для її встановлення потрібно багато часу.

Не має тепер і резиденції святого Миколая, яка стояла біля драмтеатру. Це була одна з улюблених фотозон тернополян з дітками минулого року. До входу часто шикувалась черга.

Сцену не встановлювали через карантинні обмеження, оскільки проведення масових заходів заборонено.

Коли запрацює ковзанка?

Одна з головних розваг Файного зимового містечка – ковзанка. Вона ще не працює. Її вже облаштували, але потрібно заморозити її.

– Орієнтовно ми плануємо запустити її у середу-четвер, однак все залежить не лише від нас, а і від погоди, – пояснює Тарас Ковальчук. – Наразі не можу сказати про ціни та те, чи будуть пільги для власників «файної картки», як це було минулого року.

Минулого року вартість години на ковзанці залежало від дня тижня. У вихідні та свята кататись було дорожче. Для дітей віком до 11 років – 60 гривень за годину, дорослих – 75 гривень. У будні дні це 50 та 60 гривень відповідно. Вартість прокату ковзанів коштувала стільки , як година на ковзанці.

Послуга інструктора коштувала 100 грн за годину. Пенсіонери та учасники АТО/ООС та їх сімей мали знижку 50%. Однак які ціни будуть цього року – дізнаємося згодом.   

А як вам зимове містечко цього року? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Дмитрий Мороз

    Розумні люди завжди думають наперед. Зима йде, а це значить, що скоро настане день закоханих. Якщо е знаєте, що подарувати своїй другій половинці, то роджу зайти на цей сайт і пошукати ідеї https://chto-podarit.top/cat/14-february-uk/

  • Віталік Яворський

    А чи хтось дотримується техніки безпеки на атракціонах?
  • Natalya Balitska

    Поки люди не помудрішають, і не не почнуть дивитись за собою, і я за своїми поступками, то ніяка влада, презеден і т.д. не допоможе. Всі звикли звинувачувати когось, а себе не бачити. Що посіяли, те і жнемо!!!
  • Юрий Левчук

    Понеділок а людей на майдані море! Карантин відмінено.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up