Які сигнали тривоги можуть бути на Тернопільщині: пояснила Рада оборони

Які сигнали тривоги можуть бути на Тернопільщині: пояснила Рада оборони

Увага! Ніяких змін у сповіщеннях при надзвичайних ситуаціях на Тернопільщині не буде! Про це на Раді оборони заявив начальник Управління ДСНС в Тернопільській області Віктор Маслей.

Тернополяни останні дні масово поширюють у соцмережах новину, ніби через загострення ядерного шантажу росії запроваджено кілька сигналів тривоги, що повідомлятимуть про різні види небезпеки: про хімічну свідчитиме звук церковних дзвонів, радіаційну – дзвін в набат, а сигнал евакуації з міста звучатиме як гудок потяга.

Від Управління ДСНС України у Тернопільській області заявили, що сигнал тривоги при надзвичайних ситуація в нашій області ніяк не змінився. 

– У ЗМІ та інтернет-мережах поширюється інформація щодо змін сценарію оповіщення по цивільному захисту. Це недостовірна інформація! Так, окремі громади прийняли рішення щодо внесення змін або визначення окремих сигналів для територій своїх громад. Але це не означає, що скрізь так і суперечить чинному законодавству. Ніяких змін на Тернопільщині на сьогоднішній день немає. Для всіх встановлений один сигнал «Увага всім! – повідомив начальник Управління ДСНС Віктор Маслей.

Відео дня

На сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій також роз'яснили, що для привернення уваги, перед доведенням інформації до населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації, передається попереджувальний сигнал «Увага всім», а саме: уривчасте звучання електросирен, часті гудки транспорту, зокрема у запису мережами радіомовлення та через вуличні гучномовні пристрої.

Тривалість звучання попереджувального сигналу становить 3-5 хвилин. Далі люди повинні ввімкнути телебачення чи радіомовлення та отримати інструкцію щодо подальших дій. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up