Партнер рубрики Події

Які ціни на продукти у супермаркетах: порівняли чотири мережі Тернополя

Які ціни на продукти у супермаркетах: порівняли чотири мережі Тернополя

Журналісти «20 хвилин» порівняли ціни на продукти у чотирьох мережах супермаркетів міста. Дивіться, як відрізняються ціни на одні і ті ж товари. Де та що купувати дешевше?

Журналісти «RIA плюс» склали список продуктів та порівняли ціни на них у чотирьох мережах супермаркетів — «Сільпо» (вул. Торговиця, 15А), АТБ (вул. Торговиця, 9А), «Рукавичка» (вул. Князя Острозького, 18) та NOVUS (вул. Перля, 3). Ми порівняли ціни на овочі, крупи, молочну продукцію, м'ясо, макарони, борошно, цукор, соняшникову олію.

Серед продуктів подешевшала гречка. Кілограм можна купити по 22,4-25,4 грн. Найдешевша гречка – власних торгових марок мереж супермаркетів. 

Відео дня

Яйця також почали дешевшати. За останні два місяці ціни на нефасовані яйця знизилися майже на 20 гривень. У лютому десяток коштував приблизно 47-29 грн. Тепер їх продають по 27,5-31,9 грн.

Почали знижуватись ціни на деякі овочі. Найдешевші огірки продають по 83-95,5 грн. Помідори – по 89,9 грн. 

Приблизно на 2 гривні подешевшав цукор. Він наразі коштує по 27,9-28,7 грн.  

Подорожчала молочна продукція. Найбільше зросли ціни на вершкове масло у деяких мережах – від 2 до 9 гривень. Два місяці тому масло жирністю 73% коштувало 77,2-82 грн за упаковку (180 г). 

На інфографіці можна переглянути порівняння цін у різних мережах супермаркетів на одні і ті самі товари.

Зауважимо, що ціни вказано без урахування акцій та знижок. Ми обирали найдешевші продукти (крупи, цукор, борошно, овочі, м'ясо), а також порівнювали ціни на продукцію від одного виробника у різних супермаркетах. Наприклад – молочна продукція «Молокія», батон «Агробізнес», олія «Олейна», Coca Cola та мінеральна вода «Моршинська».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up