Партнер рубрики Події

Яким би ви хотіли бачити сквер на проспекті Злуки? Пишіть свої пропозиції (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Яким би ви хотіли бачити сквер на проспекті Злуки? Пишіть свої пропозиції (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
  • Місцеві активісти зареєстрували петицію до місцевої влади, щоб зеленій зоні на проспекті Злуки надали офіційний статус скверу та провели там благоустрій.
  • Тернополяни кажуть – за зеленою зоною ніхто не стежить, вночі там страшно ходити. Тому активісти хочуть дізнатися, яким тернополяни хотіли б бачити сквер. Пишіть свої пропозиції.

Зібрали майже третину підписів

Як розповідає  активіст Віталій Чубатий, вони відкрили петицію до місцевої влади. Триває збір підписів. Для того, щоб її розглянули – треба щонайменше 300 голосів підтримки. Станом на ранок, 22 липня, зібрали 72 електронних підписи. До кінця збору лишається ще 27 днів, тому активісти закликають небайдужих підтримати цю ініціативу.

– Наразі на благоустрій цієї зеленої зони не виділяють коштів. Щоб тут можна було щось зробити – зелена зона має отримати юридичний статус скверу, – пояснює Віталій Чубатий. – У 2018 році виконавчий комітет приймав рішення, де був затверджений план озеленення міста. Відповідно того плану дана територія визначена як сквер. Але юридично цю процедуру не закінчили, і наразі ця зона не отримала статусу скверу. Ми хочемо поазати місцевій владі, що мешканцям і загалом тернополянам не байдуже на цю зону. Тому ми збирали підписи, відкрили електронну петицію, пишемо звернення до міського голови та зверталися в управління ЖКГ.

Відео дня

Підтримати ініціативу та підписати петицію можна за посиланням: https://petition.e-dem.ua/ternopil/Petition/View/1371

Пропонуйте ідею для скверу

Багато мешканців побоюються, що це місце можуть просто забудувати. Щоб цього не сталось – хочуть створити сквер, де зможуть відпочивати місцеві.

– З допомогою журналістів «20 хвилин» ми хочемо звернутися до тернополян, щоб люди пропонували своє бачення цього скверу, – каже активіст. – На основі пропозицій, ми плануємо подати заявку на громадський бюджет. Тоді є надія, що це місце стане ще однією «родзинкою» Тернополя, а не буде просто хащами, за якими ніхто не доглядає.

Журналіст «20 хвилин» поспілкувався з тернополянами, які живуть неподалік зеленої зони. Більшість каже – щонайменше потрібно облаштувати ліхтарі, замінити покриття на тротуарах, облаштувати сходи та пандус та тримати сквер в чистоті.

Дехто радий був бачити тут майданчик для тренування та вигулу собак, яких, до слова, немає в місті.

– Я б хотіла, щоб це місце стало кращим, – каже тернополянка Наталя Чушенко. – У мене є пес, і я маю багато друзів та знайомих, у яких теж є домашні улюбленці. Я б хотіла, щоб тут провели благоустрій і виділили частину для вигулу собак. У місті таких зон бракує. Немає ніяких майданчиків для тренувань собак. Немає загороджених окремих територій, де можна було б вигулювати улюбленців. Тут не завадило б замінити асфальт на тротуарах, встановити ліхтарі, лавочки, смітники.

Тож пишіть свої ідеї концепції скверу у коментарях! Яким би ви хотіли бачити сквер на Злуки?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up