Якість води у водоматі на вулиці Довженка не відповідає нормам

Якість води у водоматі на вулиці Довженка не відповідає нормам
  • Працівники Держпродпспоживслужби здійснили перевірку якості питної води у деяких бюветах та водоматах Тернополя.
  • За результатами лабораторних досліджень, в одному з них вода не відповідає санітраним нормам, дозволеним для споживання.

З метою перевірки за дотриманням санітарного законодавства на території Тернопільського району на 2023 рік планово проводиться відбір взірців питної води для лабораторних досліджень на відповідність нормативним показникам. Таку роботу проводять фахівці Тернопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області спільно із фахівцями Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як розповідають у Держпродспоживслужбі, днями їх спеціалісти відібрали проби питної води із бюветів, розташованих на бульварі Д. Галицького та Юності, 9, а також у водоматах «Долина плюс», «Водограй – 2700 БС», «Джерело Зарваниці» та ФОП Іваницького Я.І. Воду з цих джерел досліджували у лабораторії на відповідність нормативним показникам.

Відео дня

За результатами в одному з водоматів виявлено порушення пункту 2.2.4-171-10 («Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною») Державних санітарниих правил і норм.  Мікробіологічні показники питної води з водомату, який розташований на вул. Довженка, 18, не відповідають нормам.

Перевіряльники Держпродспоживслужби надали відповідні рекомендації щодо проведення термінового комплексу заходів, спрямованих на забезпечення належної якості питної води. Власники цього водомату мають усунути ймовірне джерело забруднення. Це необхідно зробити задля забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя жителів міста.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що в Тернополі люди не звертаються з до водоканалу з приводу перевірки лічильників води. Чому це не вигідно абонентам? Також ми розповідали, що після перевірки якості води у трьох джерелах обласного центру, доведено, що вона відповідає санітарним нормам.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Володимир Вова

    в кранах перевірте,а то звідти тече невідомо що
  • Ce Win

    Лохотрон працює бо люди купують!
  • Галина Федорій

    Держпродслужба появилась...........
  • Стефа Король

    ЛЮДИ ЦЕ МЕРТВА ВОДА І ГІРКА...ВИ НЕ ЗАДУМУВАЛИСЬ ХТО І КОЛИ МИЄ ЦІ ЦИСТЕРНИ....КИДАЮТЬ ТАБЛЕТКИ ВІД БАКТЕРІЙ А ВОНИ БЕЗПЕЧНІ?...

keyboard_arrow_up