Партнер рубрики Події

“Якщо будеш оптимістом та совісно працюватимеш, то зможеш все”: у Тернополі запустили соціальний проєкт

“Якщо будеш оптимістом та совісно працюватимеш, то зможеш все”: у Тернополі запустили соціальний проєкт
  • У Тернополі презентували соціально-мотиваційний проєкт «Ти зможеш». У ньому взяли участь шестеро людей, яким у житті довелось пройти багато випробувань. Проте вони знайшли вихід, та ще й стали успішними.
  • Ці історії перенесли у відеоролики та на презентації показали тернополянам. 

Головні герої фільму розповіли свої історії. Кожен із них зміг подолати важкі життєві випробування і тепер надихає своїм прикладом інших.

Соціальний проєкт “Ти зможеш” офіційно репрезентували в Українському домі “Перемога”. Під час офіційної частини усі присутні також мали можливість долучитися до флешмобу #Ти_зможеш.

-Запрошення у нас буди символічні. На них був напис: “Коли тобі сумно, коли ти вагаєшся у своїх силах – читай…” і наступна сторінка, яку бачить людина, – це фраза “Ти зможеш”. Кожен, хто був у залі зміг адресувати цей меседж для своїх близьких людей, які того потребують”, - розповідає голова ГО “Персоналіті” Ольга Петришина.

Відео дня

Люди активно долучались до флешмобу і просто під час репрезентації фотографували своє запрошення і надсилали фото людині, яку б хотіли підтримати.

- Нам дуже приємно, що на презентацію прийшло багато людей різного статусу, віку та соціального статусу, - каже Ольга Петришина. - Віримо, що ці історії стали поштовхом для усіх присутніх.

Журналістка “20 хвилин” зібрала історії цих людей, які завдяки міцності духу, вірі у свою справу, місію піднялися над собою і досягли успіху.

“Щастя - це задоволення від життя”

Марина Орап - практичний психолог, одна із героїнь проєкту. Вона впевнена, що людина творить свою долю, її життєвий шлях у її руках. Подолавши рак, допомагає іншим жінкам боротися з цією недугою.  

- Жінка має прислухатися до себе, своїх потреб і бажань, не намагатися все встигнути, все виконати, всупереч власним потребам, емоціями, намірам, - розповідає Марина Орап. - Варто дозволити собі бути не ідеальною, бо щастя - це задоволення від життя.  

Зараз Марина на етапі реєстрації ГО, яка опікується жінками із раком молочної залози. Організовує неформальні зустрічі, щоб довести: життя після хвороби у яскравих фарбах - можливе. 

“Ставити собі цілі і маленькими кроками рухатися до них”

Юрій Нечай працює у Тернопільському обласному навчально-реабілітаційний центрі вихователем.

- Я взяв участь у проекті, щоб ще раз нагадати людям, що не варто впадати у відчай, які б обставини не складалися. Потрібно радіти кожному дню, ставити собі цілі і маленькими кроками рухатися до них.

Зараз Юрій допомагає дітям із ДЦП соціалізаціаоізуватися, бо знає із власного досвіду, скільки зусиль потрібно докласти, щоб почуватися повцінним членом суспільства.

“Кожен день роби щось, щоб стати кращою завтра”

Олійник Галина - учасниця ініціативи, яка є мамою двох прекрасних донечок, щаслива жінка та власниця мережі фітнес студій.

-14 років я працювала тренером в різних студіях і згодом, коли моє життя зламалося. Мене залишив чоловік, я вирішила стати на ноги і йти далі заради своєї донечки. І відкрила свою студію. Далось мені стати успішною не так легко, але кожен день я робила максимум роботи: всі фінанси,  кожну хвилину часу віддавала власній справі і дитині. Прибирала, була тренером і адміністратором. Було важко і навіть дуже, але мене підтримував коханий та команда моїх дівчаток тренерів, яких я навчила. Врешті ми стали сильною командою. Бо потрібно кожен день робити щось, щоб стати кращою завтра. 

“Якщо будеш оптимістом та совісно працюватимеш, то зможеш все”

Томчук Ніна Степанівна, які 93 роки теж є учасницею ініціативи. Зараз жінка має мрію і будує плани на майбутнє, бо, каже, сім'я, внуки і правнуки - це її найбільша цінність.

-Протягом життя була свідком голоду,  німецької окупації, репресії батька. Працювала вчителем 40 років, виховала не одне покоління вдячних учнів. Сама виховала і поставила на ноги двох доньок. Але впродовж всіх років мала правило: не падати духом, жартувати, не робити зла іншим людям, багато працювати, як тяжко на душі, співати пісні, які зігрівають душу. Я змогла прожити гідне, щасливе життя. Якщо будеш оптимістом, багато і совісно працюватимеш, то теж зможеш. 

«Шлях до успіху - це безперервна праця над собою»

-Участь у проекті «Ти зможеш!» - це шанс сказати кожному що Ти сама - це унікальна рушійна сила. Через віру у себе та свої можливості Ти можеш досягти найбільших результатів та висот у запланованих цілях. Вір у себе, працюй над собою і Ти зможеш, - так вважає ще одна учасниця ініціативи, художниця Оксана Танасів. 

Організатори вірять, що гідні приклади, мотивувальні історії стануть поштовхом для ефективної роботи над собою людей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up