"Якщо нас знову закриють – буде катастрофа": як працюють ринки у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

"Якщо нас знову закриють – буде катастрофа": як працюють ринки у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • У Тернополі оголосили «червону зону» карантину. У місті мали б почати діяти обмеження, як на початку карантину – заборона руху громадського транспорту, ресторанів та кафе, дитячих садків та багато іншого. Однак місто продовжує жити звичним життям.
  • Що про «червону зону» думають на ринках, чи дотримуються там карантинних вимог та чи бояться продавці закриття – дізнавався журналіст «20 хвилин».

На території Центрального та Овочевого ринку чимало покупців. Люди з’їжджаються за покупками не лише з усього міста, а і з сусідніх населених пунктів. Людей там багато, але далеко не всі одягають маски.

Контролю немає

На входах на територію ринку раніше стояли чергові, які пропускали людей лише в масках та після заміру температури. Тепер цього не роблять, принаймні ні на входах до Центрального ринку, ні на входах до Овочевого ринку, жодного контролера журналіст «20 хвилин» не побачив. Щоправда навіть тоді, коли ринки лише відновлювали роботу і контролери були – все ж можна було знайти вільний вхід.

Відео дня

Продавці також забувають за маски. На території Центрального ринку більшість продавців носять їх або на бороді, або в кишені.

- Маски ми маємо, коли спілкуємося з покупцями, то одягаємо, - каже одна з продавчинь. – Просидіти в масці в спеку неможливо, так і свідомість можна втратити. Але маски та дезінфектори ми маємо. Люди не всі ходять в масках. Коли ми відновлювали роботу, то одиниці або спускали маски, або були без них, а зараз важко зустріти людину в масці.

На території Овочевого ринку продавців в масках все ж більше, але не всі дотримуються вимог. Або знімають їх, або приспускають. Однак людей там значно більше. Між деякими рядами важно проштовхнутися. Звичайно, про жодну соціальну дистанцію ніхто не пам’ятає. «Захисні екрани» з поліетиленової плівки у багатьох продавців розірвані, або їх взагалі немає.

«Якщо ринки закриють – товар можна викидати»

Продавці кажуть – якщо через введення «червоної зони» закриють ринки – багато людей втратять роботу.

- Якщо ще ті, хто продають одяг, взуття, ще якось зможуть втриматися, то що робити тим, хто торгує овочами, – бідкається продавець на Овочевому ринку пан Руслан. – Це ж все просто згниє на овочевих складах. Сезонні фрукти, ягоди – все просто на смітник. Кавуни почали везти – куди їх подіти, якщо ринки закриють? А хто компенсує вартість того всього? Та навіть ті, хто продає продуктами харчування, м’ясом – це все просто ніде буде діти. Люди сиділи без роботи, ледве зводили кінці з кінцями і знову?

Опитування

Чи варто закрити ринки на час карантину?

Продавці кажуть – якщо закриють ринки, постраждають не лише вони, а і місцеві фермери, адже значну частину продукції вирощують в області, а овочебаз з холодильниками мають далеко не всі.

Однак у постанові Уряду про закриття ринків не йдеться навіть на територіях, які визначені як «червона зона». Посилення карантину стосуються наступних пунктів:

  • Заборона руху громадського транспорту;
  • Заборона відвідування закладів освіти;
  • Діяльність ТРЦ;
  • Робота закладів громадського харчування;
  • Діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази, тощо, окрім готелів)
  • Планові госпіталізації;
  • Спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • Прийом нових змін у дитячі табори;
  • Відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку.

Однак хоч ринків у списку немає, продавці кажуть, що якщо рух громадського транспорту заборонять – покупців майже не буде, адже до ринку більшість добирається на маршрутках та тролейбусах.

А ви часто купуєте на ринках? Чи помічали там порушення карантину? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Cаша

    Міський голова Тернополя Сергій Надал повірив, що він і без виборів посяде втретє крісло мера. Замовна соціологія малює йому якісь комуністичні цифри у 80-90% підтримки, хоч насправді 30-35% тернополян будуть голосувати на виборах міського голови 25 жовтня за будь-яку іншу достойну кандидатуру, тільки не за діючого мера. Причина проста: люди бачать цей дерибан земель в парках, свавілля з побудовою смердючих котелень на торфі, які є родинним бізнесом мера, нахабну забудову парків тощо. Усі комунальні послуги у місті – прибирання, ремонт, встановлення бруківки – мер перетворив на свій родинний бізнес. І якби хоч якісно робили ремонти. Так ні, криворукі ремонти з бракованої бруківки шокують тернополян, які хоча б раз були за кордоном і бачили елементарну якість. Про водовідведення не чули тернопільські лакеї Надала. У дощ Тернополем не можливо пройтись так званими відремонтованими тротуарами. А вже років 7 як файне місто перетворились на брудне місто, оскільки “кадри стемковського” роблять лише видимість прибирання, а насправді лише роздмухують пил. Якщо знищені комунальники за робочу зміну вивозили до 12 тонн бруду-пилу з міста за робочу зміну, то теперішні “жужики” навіть не 500 кілограм. Тернополяни задихаються від бруду і пилу, який постійно задуває очі. А ще Сергій Надал заліз у кишеню кожного тернополянина, встановивши найбільшу оплату за воду в Україні.

    Це лишень штрихи до горе-діяльності мера Сергія надала і його посіпак, які думають, що прикрившись патріотичними гаслами і вишиванками, вхопили Бога за бороду
  • Ненза

    Ті йобані базари з тими баригами тре назавжди закрити. Ніхто на базарі масок не носить. Жоден продавець і більше ,ніж 90% покупців без масок,або як дебіли з натякнуть маску під бороду. Це те ж саме,що носити хуйя поверх трусів
  • Іван Семенина

    закриють так через людей які ходять на ринок порушуючи вимоги карантину
  • Cаша

    На базарі майже ніхто не носить масок, тому незважаючи що моя сімя закупляється частково на базарі, пропоную закрити цей росадник короновірусу!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up